Голова профкому студентів та аспірантів Університету Анастасія Вакарчук: «Почали з маскувальних сіток»

За матеріалами сайту ТРК «Перший Західний»
Анастасія Вакарчук

Наскільки українці мають змогу зараз донатити, у чому ЗСУ відчувають найбільшу потребу та які мають труднощі в роботі, телеканалу ТРК «Перший Західний» розповіли активіст волонтерської ініціативи «Львівський Лицар. Допомога українським воякам» Андрій Салюк, військовослужбовець 103 окремої бригади Сил ТРО Збройних сил України, директор «Будинку воїна» Олег Височанський і голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного університету «Львівська політехніка» Анастасія Вакарчук.

– Яким чином «Львівська політехніка» долучається до волонтерського руху?

– З самого початку ми зайнялися сітками та деякими іншими дрібними речами і в цьому напрямку працюємо й надалі. Ще напередодні війни, коли у суспільстві вже була напруга і очікування, ми взялися плести сітки. 24 лютого вранці зібралися на профкомі у головному корпусі і одразу розподілили: хто і що має робити, як це все має працювати, як шукати матеріали, місце. З місцем проблем не було, бо у нас є студентські приміщення. За короткий час нас вже стабільно було 100–150 людей і ми відразу ж включилися в допомогу.

Попит на маскувальні сітки залишається високим. Зайнялися і медичним напрямком – доукомплектацією аптечок. Нам вдалося для одного підрозділу зібрати повноцінні якісні аптечки з сертифікованими турнікетами. Забезпечуємо ними і тих, хто безпосередньо звертався.

У нас близько 70 волонтерських локацій в різних районах Львова, сюди люди приходять після роботи.

Також ми придбали на зібрані кошти автомобіль, який відправили на передову. Виробляємо ліхтарики, павербанки, дрібні бустери, які можна заряджати. Звісно, вони виглядають не надто презентабельними, але свої функції виконують.

Дуже рідко відправляємо щось з волонтерами. Переважно військові самі приїжджають забирати приготоване, або це робить їхня довірена людина.

Повний текст матеріалу – на сайті телеканалу ТРК «Перший Західний».