Фінал традиційного фестивалю КВК «Осінь Політехніки 2019»: про що жартують студенти?

Марія Масюк, тижневик «Аудиторія»
вистава

19 листопада у Львівській політехніці відбувся фінал студентського фестивалю КВК «Осінь Політехніки-2019». Перемогу здобула команда «Кажан увєрєний» Інституту хімії та хімічних технологій.

Традиційно кульмінацією святкування Дня студента у Львівській політехніці є фінал КВК, організатори якого – Колегія та профком студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка».

За кубок боролися п’ять команд із різних інститутів університету, які перемогли у півфіналах. Зазначимо, що конкурс відбувався в кілька етапів: візитівка, відеопредставлення, розминка від журі та мініатюра. Попри те, що початок дійства затягнувся майже на годину, актова зала першого корпусу була переповнена. Студенти стояли, сиділи на підлозі та підвіконнях: кожен прийшов підтримати свій інститут.

Перед початком виступів один із редакторів сценарію КВК комік Віктор Розовий – учасник команди «Загорецька Людмила Степанівна» – попросив публіку бути стриманими, не вигукувати й не кричати під час виступів, не ображати команди з інших інститутів, а навпаки – підтримувати їх.

Відповідальність відкрити фестиваль і розігріти публіку лягла на плечі Інституту економіки та менеджменту. Однак їхніх представників – «Назва команди» – публіка вітала ліниво. І попри те, що «Назва команди», як жартували під час виступу, взяла найкраще від інших: чорний гумор від ІСТР, одне слово-мантру від ІКНІ, оперний спів від ІТРЕ, жарти та зарисовки від ІХХТ, вона посіла останню позицію в загальному рейтингу.

Далі виступили цьогорічні переможці КВК – «Кажан увєрєний» з Інституту хімії та хімічних технологій. Команда критикувала університет, мала багато чорного гумору, жартувала про релігію. Можливо, саме таке різноманіття й сподобалося журі та публіці.

Команда Інституту комп’ютерних наук та інноваційних технологій «Ситуація» намагалася висміяти ситуації, в які люди потрапляють щодня. У них переплелися жарти про ЛГБТ, стереотипи про дівчат та навіть канібалізм. «Ситуація» говорила, що не все розв’язується через ліжко й отримала передостаннє місце в конкурсній таблиці.

«Вхідні пристрої» з Інституту телекомунікацій та радіоелектроніки розпочали з пісень. Вони сміялися з гуртожитку, стосунків із комендантом. Намагалися також розхитати «човен сміху» за допомогою жартів про гомосексуалів та прайд. «Вхідні пристрої» вибороли другу позицію. Їхній конкурсний бал був лише на 0,2 менший від «Кажана увєрєного».

Останніми в порядку виступів та третіми в конкурсній таблиці була команда «Від сталого розвитку» – представники Інституту сталого розвитку. Демонстрували мало емоцій на сцені, адже, за їхніми словами, всі почуття віддавали публіці. І справді – люди в залі були розслаблені й реагували майже на всі жарти.

Після підсумку першого конкурсу візитівок журі перевіряло команди на дотепність та кмітливість. Згодом учасники фестивалю презентували відео.

Катерина Мельничук з Інституту економіки та менеджменту розповідає, що прийшла вболівати за свій інститут. Їй сподобалися теми виступів команд. З усіх етапів КВК її найбільше вразили та запам’яталися саме відео.

Останньою частиною конкурсу були мініатюри. Учасникам запропонували показати різні сценки, які презентували й охоплювали би певні роки: від сімдесятих до двотисячних.

Кубок, що тримав ведучий, уже чекав команду-переможця. Та перед цим журі визначило та нагородило найкращих актора та акторку. Команда «Кажан увєрєний» ІХХТ уже раділа: встигли порахувати бали раніше. У хмарі конфеті та під гучні оплески зі зали хлопці обіймалися та сміялися, передавали один одному кубок.

Дійство завершилося пізно. Студенти вітали переможців і підбадьорювали переможених.

Жарти про День студента, життя в гуртожитку, суржик, ЛГБТ і алкоголь. Висміювання, критика свого університету й жарти з того, що нема жартів про сусідній. Команди хапалися за всі можливості перемогти й зробити так, щоб їх запам’ятали. Публіка була задоволена.

Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019» Фінал фестивалю «Осінь Політехніки 2019»