Доцентка кафедри туризму ІСТР взяла участь у конференції «Вікімедіа. Центрально-Східна Європа 2023» у Тбілісі

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото з вікіконференції

15–17 вересня у Тбіліському державному університеті (Грузія) відбулася міжнародна конференція «Вікімедіа. Центрально-Східна Європа 2023», у якій взяла участь доцентка кафедри туризму ІСТР ім. В. Чорновола Мар’яна Сеньків. Це щорічна зустріч усіх філій Центрально-Східної Європи Фонду «Вікімедіа», зокрема Вікімедіа Україна, для обговорення майбутнього руху «Вікімедіа» та його організаційного розвитку.

Цього разу конференцію організовувала Вікімедіа Грузія – неприбуткова організація, що представляє групу користувачів Фонду «Вікімедіа», які живуть у Грузії. Її мета – допомога і заохочення людей збирати, розвивати та поширювати знання й інший освітній, культурний та історичний контент у суспільному надбанні або за іншими ліцензіями, які дозволяють кожному вільно використовувати знання.

Мар’яна Сеньків уже декілька років спільно з Вікімедіа Україна організовує для студентів кафедри туризму вікітренінги, а нещодавно у Львівській політехніці відбулася перша літня вікішкола для старшокласників. Участі в конференції доцентки передувала її стаття до випуску міжнародного інформаційного бюлетеня Центрально-Східної Європи про вікіспільноти (розділ Updates from communities).

У конференції Мар’яна Сеньків взяла участь за стипендією Вікімедіа Україна у складі делегації зі семи осіб. Завдяки цій участі їй вдалося познайомитися з чималою кількістю представників вікіспільноти з різних країн Центрально-Східної Європи, зокрема з Польщі, Албанії, Болгарії, Естонії, Вірменії, Молдови, Румунії та інших.

Мар’яна Сеньків долучилася до виступів та обговорень, присвячених впровадженню освітньої програми Вікіпедії в навчальний процес, а також конкретних ідей майбутньої співпраці: організації міжнародної вікішколи для старшокласників та міждержавного студентського конкурсу статей у Вікімандрах, сестринського проєкту Вікіпедії.

У програмі конференції була й екскурсійна складова, зокрема поїздка до міста Мцхета, відомого паломницького центру, що входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також вдалося побувати біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Тбілісі.

Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції Фото з вікіконференції