Доцентка ІАРД взяла участь у міжнародному семінарі з проблем насильства щодо жінок у контексті війни

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

29 листопада 2022 року в Мадриді у гібридному форматі відбувся семінар Violence and Woman: Safety and Security in War and Post-War Reconstruction («Насильство та жінки: безпека, безпека на війні та повоєнна реконструкція»).

Організаторами заходу були Жіночий новий європейський Баухаус голови ЮНЕСКО з політики гендерної рівності в науці, технологіях та інноваціях, Мадридський політехнічний університет, Університет Федеріко II в Неаполі у партнерстві з Національним університетом «Львівська політехніка» та Херсонським державним аграрним університетом (Україна), Фондом Jewish Community Centre (Польща), організаціями із Франції та Італії.

Ініціатива, яка є частиною у серії подій Генерального секретаря ООН «Об’єднана Міжнародна кампанія за припинення насильства проти жінок від сьогодні до 2030 – Orange the World», шукала розв’язання проблем насильства щодо жінок та дівчат жінок (VAWG) у контексті війни, що відбувається в Україні.

– Важливо обговорювати виклики для українського суспільства: для тих, хто зараз воює, хто важко працює, хто змушений залишити Україну, щоб знайти безпечне місце для дітей і сімей, і нагадати про важливість «повернутися живим». Українське суспільство з початком війни перейшло від надії до відповідальності кожного за перемогу у війні та відбудову України, – зазначила, виступаючи на семінарі, доцентка кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Соломія Щегольська.