Доктор Богомолов запрошує політехніків на навчання до Австралійського національного університету

Марія Назаркевич, кафедра ІТВС Львівської політехніки
зустріч із доктором Сергієм Богомоловим

Нещодавно у стінах Національного університету «Львівська політехніка», на кафедрі інформаційних технологій видавничої справи Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, відбулася зустріч із доктором Сергієм Богомоловим. Д-р Богомолов приїхав з Австралійського національного університету, м. Канберра.

Знаковою подією для студентів, викладачів та аспірантів Національного університету «Львівська політехніка» стало те, що Сергій Богомолов запрошує на навчання за програмою PhD студентів нашої Альма матер, які матимуть ступінь бакалавра або магістра. Навчання триває 3,5 роки. Тим, кого зацікавило це повідомлення, потрібно надіслати заявку (резюме, супроводжувальний лист і транскрипт оцінок), та будь-які питання доктору Сергію Богомолову на адресу sergiy.bogomolov@anu.edu.au.

А ще у цей день слухачі мали можливість прослухати дві доповіді: про навчання в університеті, де працює Сергій Богомолов, та про його наукову діяльність.

Про навчання в університеті

В Австралійському національному університеті навчається 22 тисяч студентів, і з них 9,5 тисяч здобувають ступінь магістра, а 3 тисячі – PhD. 27% серед усіх студентів – іноземні громадяни. Викладацький склад університету налічує приблизно 1600 наукових співробітників. Австралійський національний університет займає 20-те місце в світі згідно рейтингу QS World University Rankings у 2018 році. Серед співробітників і випускників університету є шість лауреатів Нобелівської премії. Д-р Богомолов працює в Коледжі інженерії та комп’ютерних наук, а університет в цілому налічує сім коледжів, які охоплюють широке коло областей як гуманітарного так і технічного напрямків. На програмі PhD університет виплачує молодим пошуковцям стипендію, яка становить близько 27 тисяч австралійських доларів на рік. Також університет сплачує участь в конференціях та інші витрати, пов’язані з науковою діяльністю аспіранта.

Наукова діяльність

Другу частину доповіді доктор Сергій Богомолов присвятив розгляду наукової діяльності. Він вирішує задачі, які пов’язані з розробкою та забезпечення безпеки і надійності автономних систем. Зокрема Сергій представив напрацювання алгоритмів управління автономними системами. Це задачі пов’язані з безпечним переміщенням безпілотного автомобіля по траєкторіях будь-якої складності. Також задачі щодо забезпечення безпеки і надійності роботи автономних систем на базі алгоритмів машинного навчання з математичним доведенням їх коректності.

Сергій Богомолов