Ще одна конференція набула статусу міжнародної: до ІППТ приїхали науковці шести зарубіжних вишів

Анастасія Степаняк (Мозгова), тижневик «Аудиторія»
на конференції

18–19 квітня у Львівській політехніці відбувалася Міжнародна конференція «Інноваційні технології у розвитку сучасного суспільства», яку організував Інститут підприємництва та перспективних технологій.

– Щорічна, вже п’ятнадцята науково-практична конференція, яку здійснює ІППТ, набула статусу міжнародної – це наслідок стратегії Львівської політехніки, рівня наукової роботи Інституту та активізації міжнародної наукової співпраці, – зазначив у вітальному слові директор ІППТ Йосиф Хром’як.

Відповідно до угод про співпрацю з університетами-партнерами Політехніки, організаторами й учасниками конференції стали представники шести польських, чеського та словацького вишів.

Охочих взяти участь назбиралося більше, ніж півтори сотні осіб, зокрема, понад 20 студентів-старшокурсників. Серед учасників конференції – науковці з численних українських та європейських вишів.

Урочисте відкриття та пленарне засідання відбулися у головному корпусі університету. Науковці представили й заслухали доповіді на тему децентралізації в Україні, екологічних проблем та реформ вищої школи. Окрім цього, відзначили Романа Худзіна – студента ІППТ, переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі знань зі спеціальності «фінансова безпека» – за наказом в. о. ректора його нагородили дипломом Львівської політехніки за здобуті успіхи в навчанні та активну наукову роботу.

Секційні засідання працювали вже у приміщенні ІППТ і були тематично поділені: доповідали про інноваційні ІТ-технології, інновації в економіці, фінансах і маркетингу, соціально-гуманітарний розвиток інформаційного суспільства, а також про сучасні освітні технології вищої освіти. Близько двох десятків доповідей прозвучали іноземними мовами. Організаційний комітет уже підготував електронний збірник тез доповідей учасників.

– Сьогоднішня міжнародна конференція відбувається у час, коли в Україні великий попит на інформаційні технології, які б пришвидшили реформи, розпочаті в усіх галузях нашого суспільного життя. Науковці нашого університету завжди здійснювали вагомий уклад у розвиток наукових досліджень з їх дальшим практичним застосуванням. Дуже приємно, що ІППТ – один із 16 навчально-наукових інститутів, який бере активну участь у розвитку міжнародної наукової співпраці. Приємно відзначити високий рівень якісного складу учасників конференції – результати своїх наукових напрямів представили 20 докторів наук, професорів. Участь беруть представники чотирнадцяти українських вишів, трьох наукових установ академії наук України, а також представники природного заповідника «Розточчя». Програма конференції свідчить, що теми, які заявили науковці, є актуальні, тож повинні викликати зацікавлення аудиторії та активні дискусії – вони всі торкаються майбутнього України та сусідніх держав, – наголосив в. о. ректора Політехніки Юрій Бобало.

на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції