Найкращі практики використають в українських вишах: Британська Рада організувала в Університеті семінар-тренінг

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на семінарі-тренінгу

Минулого тижня у Львівській політехніці другим модулем завершилася програма «Міжнародний відділ університету: кращі практики», яку організувала, за підтримки вітчизняного МОН, Британська Рада в Україні.

Семінар-тренінг, в якому взяв участь 31 представник міжнародних відділів українських вишів, організували у Львові Британська Рада та Центр міжнародної освіти Політехніки. З учасниками семінару працювали: британські тренери – регіональний менеджер Європи, Центральної Азії та Росії Стефані Сандфорд з Університету Ковентрі та директор з глобального залучення та партнерства з Університету Ворвіка Джеймс Кеннеді. Політехніку на другому модулі репрезентували працівники відділу Центру міжнародної освіти – доцент кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва ІНЕМ Вікторія Харчук та старший викладач ІАПО Олег Криса.

– Упродовж двох днів керівники міжнародних офісів вчилися, як треба і можна залучати додаткове фінансування від міжнародних урядових і неурядових інституцій, – розповідає Вікторія Харчук. – Ми слухали виступи, проводили ворк-шопи, на яких вчилися поліпшувати якість наших міжнародних аплікаційних заявок на міжнародні гранти і проекти, залучати до спів праці іноземних партнерів, говорили про українські міжнародні стратегії.

На завершення роботи тренінгу Вікторія Харчук презентувала досягнення і досвід Львівської політехніки в аплікуванні на проект «Розвиток потенціалу» програми «Еразмус+». Вона розповіла про здобутки університету, критерії успіху, виклики, запропонувала слухачам підказки, як уникати перешкод на шляху до успіху, розказала про вплив міжнародних проектів.

– Основне, що ми набралися досвіду від наших колег з Англії, – ділиться Вікторія Харчук. – Цікаво, що у них роботу, яку ми робимо малими силами, виконує 70 – 100 осіб. Ми перейняли від наших британських колег найкращі практики. Є над чим подумати. Будемо сподіватися, що досвід англійських вишів допоможе нам поліпшити якість і кількість наших проектів і грантів.

– На мене Львівська політехніка справила чудове враження, особливо своєю архітектурою головний корпус, – говорить Джеймс Кеннеді. – Приємно, що тренінг пройшов у дружній атмосфері, а всі учасники – дуже здібні, компетентні, з ними було дуже комфортно спілкуватися. В межах цього модуля ми говорили з представниками всіх університетів про можливу співпрацю у сферах, де в майбутньому можемо досягати якогось порозуміння. Наразі конкретних планів нема, бо це була перша ознайомча зустріч. На мене надзвичайне враження справив і Львів, тому був би радий, якби вдалося в майбутньому підписати угоду про обмін студентами.

на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу на семінарі-тренінгу