AI HOUSE та Львівська політехніка запускають нову офлайн-школу з глибинного навчання та компʼютерного зору

Кафедра систем штучного інтелекту Львівської політехніки
Заставка школи

AI HOUSE та Національний університет «Львівська політехніка» запускають нову офлайн-школу з глибинного навчання та комп’ютерного зору Deep Neural Networks for Computer Vision Tasks. Це офлайн-школа про основні підходи до навчання нейронних мереж, використання моделей згорткових мереж, налаштування параметрів мілинних нейронних мереж, Python, OpenCV, Keras, PyTorch, Scikit-image та Jupyter Notebook. Заняття відбуватимуться у приміщенні Студентської бібліотеки Львівської політехніки.

Організовує школу AI HOUSE – некомерційна організація, головна мета якої – розбудувати найбільше та найпотужніше AI-ком’юніті в Україні задля народження нових продуктових AI-стартапів, розвитку галузі штучного інтелекту і технологічного сектору загалом. Проєкт є частиною екосистеми технологічної компанії Roosh та обʼєднує AI/ML-спеціалістів на своїх ініціативах, таких як школи з машинного навчання, воркшопи та мітапи з лекторами-практиками, конференції з міжнародними спеціалістами, AI-брекфести для обміну ідеями з AI-лідерами думок тощо.

В лютому команда проводила одноденний воркшоп Computer Vision: Roof Footprints Recognition у напрямі комп’ютерного зору. Цього разу навчання відбудеться у Львові та триватиме чотири тижні.

Докладніше про навчання у школі

Школа буде корисна для спеціалістів, які мають більше одного року досвіду у машинному навчанні, Python і мають базові знання з PyTorch та Keras. Заняття в школі відбуватимуться у Львові офлайн щосуботи у першій половині дня й триватимуть упродовж чотирьох тижнів, з 22 квітня до 20 травня 2023 року. Наприкінці школи студенти навчаться виявляти емоції собак на фотографіях за допомогою нейронних мереж.

Викладач – Анастасія Дейнеко, Techical Trainer у компанії Grid Dynamics, кандидат технічних наук, доцентка IT STEP University (м. Львів).

Чому навчать?

Упродовж навчання студенти отримають розуміння, як використовувати попередньо навчені моделі згорткових мереж, розуміння проблем перенавчання та недонавчання, зрозуміють основи тонкого налаштування згорткових мереж і вдосконалять навички програмування.

Програма школи передбачає вивчення таких тем:

  1. Вступ до нейронних мереж – від мілинних до глибинних;
  2. Парадигми навчання – навчання з вчителем та самонавчання;
  3. Основи теорії оптимізації (градієнтні оптимізатори);
  4. Багатошаровий персептрон, функції активації, проблема зникаючого та вибухаючого градієнта;
  5. Комп’ютерний зір:
    • Згорткові нейронні мережі, архітектури згорткових мереж, трансферне навчання, класифікація зображень;
    • Автокодери, VAE, CVAE;
    • Виявлення об’єктів;
    • Сегментація даних;
    • Генеративні змагальні мережі (GAN);
    • Мета-навчання: метричне навчання, доменна адаптація;
    • Слабке навчання, активне навчання,
  6. Рекурентні нейронні мережі (LSTM, GRU);
  7. Моделі «від послідовності до послідовності» (Transformers).

Як взяти участь у навчанні?

Щоб стати студентом Deep Neural Networks for Computer Vision Tasks, потрібно зареєструватися.

Участь у школі буде надано за вільний донат від 400 гривень. Зібрані кошти буде перераховано на відбудову будівлі корпусу факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Кількість місць обмежена – до школи можуть долучитися до 25 учнів. Пріоритет буде надано більш мотивованим студентам, які мають релевантні навички та бекграунд.

Реєстрація на курс триватиме до 16 квітня.