Живий, закоханий Франко: студенти театру-студії «Хочу» здійснили постановку вистави про Каменяра

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
студенти театру-студії «Хочу»

Зрозуміти через пісню і поетичне слово внутрішній суперечливий світ Каменяра спробували студенти театру-студії «Хочу» Львівської політехніки. До 160-річчя від дня народження генія вони здійснили постановку «Тричі мені являлася любов. Роздуми про кохання зі смаком кави».

Прем’єра вистави відбулася в кав’ярні «Штука» 15 травня з великим успіхом. З не меншим зацікавленням зустріли глядачі юних акторів 26 травня в актовій залі головного корпусу Політехніки. Після виступу голови «Просвіти» Христини Бурштинської «артистична громада» представила театральну дію, яка відбувалася у символічній львівській кав’ярні, де оживали картини життя Франка.

Щодо задуму вистави, то режисер Анастасія Непомняща каже, що її головна ціль та ідея – більше зрозуміти Франка як людину, як закоханого чоловіка:

– Збагнути, чому і для кого були написані такі проникливі, чудові чуттєві рядки, кого він кохав, чому страждав, кого пам’ятав усе життя. Його жінки-музи – які вони? Сценарій я написала сама, тільки на основі творів Франка. Також дуже хотілося заспівати пісні на його глибокодумні, дуже ліричні вірші і, можливо, надати їм нового звучання.

У виставі грають такі студенти-політехніки – Евген Кісель, Максим Кметь, Олександр Малиновський, Евген Семенюк, Поліна Дрогуль, Уляна Зайцева, Зоряна Мисяк, Марта Ратушна, Ольга Шмакова, Антоніна Яновська, Андріана Ядзвинська, Евгенія Шаховець, Наталія Дмитренко, Ксенія Янко.

студенти театру-студії «Хочу» студенти театру-студії «Хочу» студенти театру-студії «Хочу» студенти театру-студії «Хочу» студенти театру-студії «Хочу» студенти театру-студії «Хочу»