Завершив роботу IV Міжнародний науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи»

Кафедра екологічної безпеки та природоохоронної діяльності
Фото із форуму

13–16 лютого 2024 року в смт Славське на базі навчально-оздоровчого табору «Політехнік-2» відбувся ІV Міжнародний науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи» (SDEV’2024), що проходив у рамках Програми Еразмус+ напряму Жан Моне Модуль «Концепція екосистемних послуг: Європейський досвід» (ЕЕ4CES). Організатор заходу – Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка», співорганізатор – громадська організація «Місія сталого розвитку».

У роботі симпозіуму взяли участь науковці з різних міст України, а також іноземні учасники з Естонії, загалом зареєстровано понад 250 учасників.

Симпозіум урочисто відкрив голова оргкомітету, директор Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки професор Олександр Мороз, який привітав учасників і побажав успішної роботи, а також наголосив на актуальності тематики симпозіуму та її важливості для досягнення цілей сталого розвитку.

Професор Мирослав Мальований очолив пленарне засідання, на якому було заслухано доповіді провідних українських та іноземних фахівців з питань екології, технологій захисту навколишнього середовища, підприємництва, економіки, цивільної безпеки, туризму, готельно-ресторанної справи тощо. Продовжили роботу секційні засідання відповідно до тематики симпозіуму.

Загалом доповіді всіх учасників були цікавими й різноплановими і стосувались кліматичних змін, моніторингу та менеджменту природоохоронних територій, екологічної безпеки виробництв, технології очищення стічних вод, атмосферного повітря, запобігання забрудненню ґрунтів, а також екологічної експертизи товарів, підприємництва, туризму та рекреації тощо.

Матеріали доповідей учасників опубліковано у матеріалах ІV Міжнародного наукового симпозіуму SDEV’2024.

У рамках IV Міжнародного наукового симпозіуму проведено Зимову міжнародну школу «Європейський досвід стратегічного планування розвитку територій з урахуванням екосистемних послуг для післявоєнної відбудови України», а її учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації обсягом 1 кредит ЄКТС, 30 академічних годин.

Організатори вдячні всім учасникам за інтерес до симпозіуму і запрошують на наступні, не менш цікаві наукові заходи, заплановані в рамках реалізації проєкту «Концепція екосистемних послуг: Європейський досвід» (ЕЕ4CES).

Фоторепортаж доступний на сторінці проєкту «Концепція екосистемних послуг: Європейський досвід»

Докладний фоторепортаж – на сторінці проєкту ЕЕ4CES у соцмережі Фейсбук.

Фото із форуму Фото із форуму Фото із форуму Фото із форуму Фото із форуму