Завдяки співпраці з Tech StartUp School позашкілля Львівщини відзначено нагородою у Міністерстві освіти і науки

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Львівщина отримала високу нагороду у номінації «Освіта. Наука. Особистість»

У Міністерстві освіти і науки України нещодавно відбувся Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта без бар’єрів. Модель майбутнього», який приурочили до 30-річчя створення системи позашкільної освіти.

Найкращі заклади позашкілля з усієї країни презентували свої здобутки та новації. В межах форуму Львівщина отримала високу нагороду у номінації «Освіта. Наука. Особистість».

«За будь-яким успіхом стоїть наполеглива праця конкретних людей. Приємно, що Львівщина має таких невтомних та ініціативних людей як керівниця Малої академії наук Іванна Бородчук та керівник Стартап-школи Львівської політехніки професор Назар Подольчак. Саме завдяки таким людям позашкільна освіта, попри складні часи, не втрачає свій темп і добивається нових вершин. Ми маємо разом працювати над тим, аби позашкілля було успішним, прогресивним та цікавим», – акцентував заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

У Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» не так давно втілили проект «Стартап Батяри», в межах якого школярі могли презентувати свої ідеї.

«Конкурс дає можливість розвивати ідеї, створювати нові наукові простори, обмінюватись досвідом та реалізовувати свої задуми разом з однодумцями. Приємно, що на рівні Міністерства розуміють важливість позашкільної роботи. Намагаємось маленькими кроками підіймати винахідництво, науку та зацікавлення дітей до цієї сфери. Сподіваюсь спільно з владою та меценатами ми також зможемо реалізувати ідею створення Музею науки та інновацій у Львові», – розповів очільник стартап-школи Університету професор Назар Подольчак.

Не зупиняє своєї діяльності й Львівська обласна мала академія наук. Впродовж року діти навчаються за 12-ма науковими напрямами у різноманітних секціях та гуртках, проводять дослідження та захищають свої наукові роботи.

Нагадаємо, обласна Мала академія наук та Національний університет «Львівська політехніка» запрошують у гуртки програмування та робототехніки.