Інновації та інтелектуальна власність: заступник міністра Михайло Тітарчук був гостем Tech StartUp School

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Михайло Тітарчук - гість Tech StartUp School

Дізнатися більше про «Інновації, інтелектуальна власність, державно-приватне партнерство» мали 25 травня нагоду студенти та викладачі Львівської політехніки на лекції заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Михайла Тітарчука. Продовжив зустріч та обговорення актуальних питань поважний гість у Tech StartUp School Університету, що є прикладом того, як потрібно розвивати й підтримувати найперспективніші стартапи.

– Такий університет як Львівська політехніка – це двигун сучасної економіки. Головне завдання уряду – підтримати і допомагати розвиватися тим галузям, які зараз стрімко зростають, це, зокрема, стосується ІТ-технологій, інновацій. Суть у тому, що українці – нація з інженерним мисленням. ми маємо посісти правильне місце серед європейських країн, – наголосив Михайло Тітарчук. – Значна частина стартапів – це бізнес-ідеї, які є реальним сектором економіки. Найголовніше – не лише створення законодавчого врегулювання, а й формування фахового складу. Говорячи про патентування винаходів, необхідно дбати і про охорону інтелектуальної власності.

Заступник міністра також презентував створення Центру підтримки технології та інновацій, який стане поштовхом до розвитку економіки. Гість Політехніки також поділився планами щодо нового законопроекту «Про розвиток інновацій», що має створити умови для підтримки інновацій.

Завершилася зустріч підписанням протоколу між Tech StartUp School Львівської політехніки та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України про наміри щодо двостороннього співробітництва і можливості у перспективі створити Центр підтримки технологій та інновацій для всієї Львівщини, який діятиме на базі Львівської політехніки.

Як зазначив Михайло Тітарчук, створення Центрів із підтримки технологій та інновацій в Україні сприятиме спрощенню доступу до баз даних патентної та науково-технічної інформації, публікацій з питань інтелектуальної власності, навчальних матеріалів для винахідників і дослідників, малих та середніх підприємств, представників промислового сектора. А також – проведенню семінарів і круглих столів із питань інтелектуальної власності; організації дистанційних курсів Всесвітньої організації інтелектуальної власності; наданню консультацій щодо законодавства у сфері інтелектуальної власності, проведенню патентного пошуку, комерціалізації об’єктів промислової власності.