У Львівській політехніці відбудуться заходи Європейського тижня місцевої демократії

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Олександр Николяк

З 15 по 21 жовтня 2018 року вперше у Львові відзначать Європейський тиждень місцевої демократії. Цьогорічною темою заходу буде питання участі молоді в управлінні містом. В рамках Європейського тижня місцевої демократії у Львові заплановано різноманітні комунікативні заходи, зокрема у вищих навчальних закладах міста. Для забезпечення права молоді бути почутим, посилення участі молоді в місцевому самоврядуванні та ознайомлення з принципами й процедурами діяльності муніципалітету Інститут міста спільно з управлінням «Секретаріат ради» Львівської міської ради ініціюють проведення першої молодіжної сесії Львова.

– Після того, як Львів отримав статус молодіжної столиці, не виникає жодних сумнівів, що в нас є дуже багато можливосте для молоді, багато соціальних ліфтів, багато проектів, які дозволяють молоді бути більше залученим до місцевого самоврядування до державотворчих процесів. Перша молодіжна сесія – це є унікальний проект, це є певний нонсенс у своєму напрямку, тому що упродовж реєстраційного періоду на сесію зареєструвалося близько 180 молодих людей, студентів, очільників молодіжних організацій нашого міста. Молодь цікавиться дуже сильно тією сесією, оскільки розуміє, що такі проекти, такі події, вони можуть впливати на певні речі. На цій сесії будуть прийматися певні напрацювання, які ми з робочими групами опрацьовували у розрізі проекту «Громада дружня для дітей та молоді», – розповів Олександр Николяк, студентський мер Львова, студент Національного університету «Львівська політехніка».

Перша молодіжна сесія міської ради Львова відбудеться 18 жовтня 2018 року. Участь у ній візьмуть молодіжні лідери та представники студентського самоврядування міста Львова.

У програмі Європейського тижня місцевої демократії у місті Львові – два заходи, що відбудуться у Львівській політехніці.

  • 18 жовтня: «Як студенти можуть впливати на розвиток міста. Інструменти громадської участі»
    Інститут гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», головний корпус, вул. Ст. Бандери, 12, ауд. 210. Початок о 10:20.

Під час зустрічі представники Львівської міської ради розкажуть, як можна вплинути на життя міста за допомогою напрацьованих та ефективних інструментів громадської участі, серед яких: електронні петиції, Громадський бюджет, місцеві ініціативи, громадські слухання, конкурс соціально-культурних проектів тощо. Студенти ознайомляться зі Статутом територіальної громади міста Львова та дізнаються про підсумки першого року його дії.

  • 19 жовтня: «Статут міста Львова. Механізми впливу молоді на рішення місцевої влади»
    Інститут права та психології Національного університету «Львівська політехніка», вул. Князя Романа, 1, каб. 313. Початок о 10:20.

На зустрічі присутні ознайомляться з основними принципами роботи Львівської міської ради, із зосередженням уваги на структурі та механізмі прийняття рішень.