У Львові відбулася ІІ Школа з медичного права, в організації якої взяли участь студенти-правники Університету

Віра Кубай, студентка ІНПП Львівської політехніки
майстер-класи експертів з медичного права

25–26 березня 2017 року у Львові відбулася ІІ Школа з медичного права. Захід організовано Локальним осередком Ліги студентів Асоціації правників України в Національному університеті «Львівська політехніка» за підтримки АО «Бачинський, Коломієць та партнери», АО «Марусяк та партнери», «Advice group» та БФ «Студентський фонд України».

Захід відбувався 2 дні, упродовж яких учасники мали унікальну можливість взяти участь у серії майстер-класів від найкращих експертів для підвищення рівня теоретичних знань студентів у галузі медичного права, ознайомлення з новелами законодавства України про охорону здоров’я, практикою Європейського суду з прав людини у сфері охорони здоров’я, набуття практичних вмінь та навиків щодо механізмів і процедур захисту прав людини у сфері охорони здоров’я.

  • Завдяки Ірині Сенюті учасники дізналися про медичні, лікарські помилки та дефекти і про їхні можливі наслідки, а також про способи їхнього доказування.
  • Оксана Кушнір розкрила всі аспекти того, як у теорії та на практиці забезпечується лікарська таємниця.
  • Лекція Володимира Марусяка була проведена більше у формі дискусії, оскільки він розповів про профілактику хвороб загалом та про вакцини зокрема.
  • Володимир Воробйов надав цікаві та важкодоступні знання у сфері державної закупівлі ліків.
  • Христина Марич поділилася своїм досвідом договорів у сфері медичного права.
  • Сергій Антонов захопив публіку з перших своїх слів, оскільки поділився безцінною інформацією у такі цікавій та перспективній галузі як репродуктивне право.
  • Дмитро Калапатий відкрив специфіку психічних лікарень та поділився кейсами ЄСПЛ щодо застосування ст. 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

На завершення було розібрано 5 кейсів, де кожен реально застосував ті знання, які отримав за два дні плідної роботи.

Модератором вирішення практичних кейсів була Альона Дудко, яка разом з учасниками ІІ Школи з медичного права склала алгоритм розв’язання завдань. Під її керівництвом відбулося обговорення всіх п’яти практичних кейсів, адже це справді було так важливо – закріпити отримані знання та практиці.

майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права майстер-класи експертів з медичного права