За участю львівських політехніків стартував новий сезон вебінарів для школярів IT Future: Next Generation

Львівський ІТ Кластер
 онлайн-версія проєкту IT Future

Львівський ІТ Кластер продовжує онлайн-версію проєкту IT Future. Минулого навчального семестру проєкт перейшов в онлайн під назвою Next Generation, у межах якого провели 15 вебінарів на пізнавальні ІТ-теми для школярів. Цього семестру проєкт продовжують.

IT Future: Next Generation – освітні відеоуроки, практичні заняття від провідних ІТ-експертів, які вже другий семестр відбуваються для школярів 9–11 класів та вчителів інформатики двічі на тиждень – у вівторок і четвер з 18:00. У вівторок розповідають про актуальні професійні напрямки в ІТ, а в четвер проводять вебінари, які допоможуть школярам краще зрозуміти навчальний матеріал з інформатики. Вебінари відбуваються на YouTube-каналі Львівського ІТ Кластеру, вони безкоштовні та є відкритими для кожного, хто цікавиться темою ІТ. Минулого семестру 15 вебінарів переглянуло понад 5 000 глядачів.

13 жовтня відбувся перший вебінар в цьому семестрі про «Види тестувальників: ручне та автоматизоване тестування» разом зі Степаном Шикеринцем, Senior QA Інженером. Потім Іван Лаврів, Senior Software Engineer, допомагав розібратись з двома непростими темами з навчальної програми, а саме: «Поняттям складності алгоритмів» й «Одновимірний та двовимірний масив даних». А з Іриною Клейменовою, HR Business Partner, учасники дізнались, як знайти омріяну роботу та поговорили про HR.

Зеновій Верес – Senior Solutions Architect у SoftServe, к.т.н., асистент кафедри комп’ютеризованих систем автоматики Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка», керівник освітнього напрямку у Львівському ІТ Кластері, – розповів про «Використання хмарних сервісів для зберігання даних», типи хмарних систем та як саме хмарні технології інтегруються з інтернетом речей. А також учасники дізнались усю правду про «Architect’s life».

Наступні вебінари в межах проєкту відбуватимуться у листопаді. Зокрема, 17 листопада про «Розумні пристрої та Інтернет речей» розповість Зеновій Верес.