«Яке місце посідає спорт у Вашому житті?»: розповідають студенти Львівської політехніки

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
спортивні вправи

Роксолана Пиш’єва, студентка першого курсу магістратури Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Спорт тримає мене в тонусі»

Я – майстер спорту зі спортивної гімнастики, тренуюся зі шести років. Стала студенткою і на парах з фізкультури мене помітила Марта Мельничук – так почала займатися спортивною аеробікою. Тепер тренуюся рідше, бо вже потрібно шукати роботу й для спорту часу бракує. Подобається, що аеробіка в дечому схожа на гімнастику, що знайшла собі у секції друзів і разом з ними багато подорожую, веду активний спосіб життя. Виступати на змаганнях більше люблю не сама, а в групі – почуваюся впевненіше. Спорт тримає мене в тонусі.

Дмитро Попков, студент другого курсу Інституту архітектури:
«Коли є можливість, ганяю м’яча»

Років п’ять я тренувався в Академії футболу в Миколаєві. До того просто грав у футбол із хлопцями у дворі, а батько запропонував поставитися до цього більш серйозно. Тренування відбувалися тричі на тиждень, раз на сезон був весняний чи осінній турнір – вигравали кубки. У команді був захисником. Якщо траплялися помилки, то образ не було: всі розуміли, що це спорт і наступного разу буде по-іншому. У футболі мені подобається сам ігровий процес. Тепер увесь мій час займає навчання, тому лиш-но з’являється можливість, ганяю м’яча по-аматорськи, вболіваю за український футбол. Спорт допомагає стати сильним духом.

Маркіян Дуркот, студент першого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Я у збірній Політехніки з тенісу»

Я зі семи років на тренуваннях з великого тенісу. Виступав на багатьох українських змаганнях, вигравав їх. Люблю цей вид спорту, бо в ньому треба мати не лише добру фізичну підготовку, а й думати: бачити корт і раціонально розподіляти свої сили. На добрий результат впливає психологічне налаштування на гру, концентрація на ній. Тому за годину до матчу я намагаюся з ніким не говорити – мені потрібна повна ізоляція від подразників зовнішнього світу. Вступивши до Політехніки, я увійшов до збірної університету. Зі спортом варто дружити, бо це здорово, це ліпше, ніж пити-курити й сидіти за компом.

Ірина Батовська, студентка четвертого курсу Інституту гуманітарних та соціальних наук:
«Хочу побувати в гірських регіонах світу»

Моя спортивна історія розпочалася з гірського туризму, коли у десятому класі я вперше пішла в гори. Згодом захопилася йогою і паралельно бігала, як вдавалося, – чи зранку, чи ввечері. Особливо активно бігала влітку, а ще захопилася трейлранінгом – бігом на пересічній місцевості. Мене це приваблює, бо я виросла у Закарпатті, де більше ґрунту, ніж асфальту. Переглядала відео французького клубу «Саломон» – надихалася, читала про техніку й спорядження. Навіть мала амбіції брати участь у змаганнях. Крім цього, я закінчила курси з альпінізму. Тепер ходжу до спортзалу в «Спартак», де систематично виконую силові вправи. З цілей – дуже хочу побувати в різних гірських регіонах світу. Спорт сприяє формуванню стресостійкості й організованості. Під час занять виділяються ендорфіни – і опісля я мимоволі усміхаюся.

Дмитро Попков, студент другого курсу Інституту архітектури Маркіян Дуркот, студент першого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Ірина Батовська, студентка четвертого курсу Інституту гуманітарних та соціальних наук Роксолана Пиш’єва, студентка першого курсу магістратури Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій