Як не втратити здорового глузду і спрямувати свою увагу у правильне русло – на навчання

Юлія Лазаренко, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Заставка до матеріалу

Наше студентське життя припало на непростий час: пандемія, повномасштабне вторгнення... Та, попри все, керівництво Львівської політехніки вирішило дати студентам шанс на цікаве й насичене життя. Звичайно, зваживши на всі ризики, Політехніка забезпечила студентам місце, де вони можуть бути у безпеці в разі повітряної тривоги. Але після двох років дистанційного очне навчання може виявитися для багатьох стресовим і неспокійним ще й з огляду на ситуацію в країні. Тож постає запитання: як не втратити здорового глузду і спрямувати свою увагу у правильне русло – на навчання?

Відповідь на це запитання ми знайшли у психологині Лілії: «У такий час надзвичайно важливо вміти відпочивати і розвантажувати свій мозок, наповнюватися позитивом. Це ми можемо зробити, вийшовши на прогулянку, почитавши улюблену книжку, прогулявшись із друзями. Треба виділити собі окремий час, щоб переглядати новини, адже якщо ми це зробимо ввечері перед сном, то є висока ймовірність того, що наша збуджена нервова система не дасть нам заснути, а отже, ми не матимемо здорового сну, який дуже потрібен студентам. До речі, про сон – він також впливає на наше ментальне здоров’я. Часто нічні тривоги не дають нам спокійно спати, але коли є така можливість, потрібно собі налагодити режим, щоб зранку почуватися краще і бути бадьорим. Каву також було б добре «викинути» з раціону, тоді тривожність зменшиться. Цей напій можна замінити міцним чорним чаєм: має стільки ж кофеїну, але не так сильно впливає на рівень нашої тривожності».

Дякуємо Лілії за такі поради – вони, без сумніву, стануть нам усім у пригоді. Тож живімо повноцінним життям, навчаймося і допомагаймо ЗСУ, наближаючи цим країну до перемоги.