«Я люблю самовдосконалюватись»: доцентка кафедри туризму успішно пройшла освітній курс-серіал на платформі Дія.Освіта

Кафедра туризму Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Доцентка кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Мар’яна Сеньків успішно пройшла освітній серіал «Безбар’єрність у галузі гостинності» на платформі Дія.Освіта. Курс складається з декількох відеолекцій експертів про інклюзивний відпочинок, архітектурну доступність закладів розміщення, правильну комунікацію з людьми з інвалідністю, а також про те, як проводити екскурсії для туристів із посттравматичним стресовим розладом. Після кожної лекції є тестові питання для самоконтролю, а також фінальний тест.

Розповідає Мар’яна Сеньків:

– Тема безбар’єрності у сфері гостинності зараз є дуже актуальною через швидке зростання кількості людей з інвалідністю в Україні. Але я зацікавилась нею ще у 2018 році під час участі у першій в Україні школі універсального дизайну для викладачів. Це був дуже цінний досвід для мене, адже вже тоді я розробила навчальну програму про доступність у туризмі й посіла друге місце у всеукраїнському конкурсі таких програм. Після цього написала декілька публікацій на цю тему, зокрема у рецензованому науковому виданні «Журнал з геології, географії та геоекології». Також запровадила вивчення доступності та безбар’єрності в туризмі у робочі програми моїх навчальних дисциплін і прочитала відеолекцію з цієї тематики у рамках міждисциплінарного та міжрегіонального курсу «Сталий туризм у регіоні Балтійського моря», розміщеного на платформі Балтійської університетської програми.

Я люблю самовдосконалюватись, тому вирішила спробувати освітній серіал на платформі Дія.Освіта. Це було досить просто, інформативно та цікаво. Дія.Освіта – це національна едьютейнмент-платформа актуальних знань та навичок. Формат едьютейнмент – поєднання розваг і навчання, а також мікронавчання з обов’язковими стоп-уроками. Замість класичних онлайн-курсів – освітні серіали, замість рівнів – сезони, замість уроків – серії.