Вища Школа Публічного Лідерства, що проходила у Tech StartUp School Львівської політехніки, матиме продовження

Наталія ПАВЛИШИН, Тижневик «Аудиторія»
Вища Школа Публічного Лідерства

П’ять днів інтенсивної праці, обговорень, дискусій, нових знайомств та сміливих планів — такою видалася перша Вища Школа Публічного Лідерства, що проходила у Tech StartUp School Львівської політехніки з 18 до 22 лютого.

Понад два десятки спікерів із різних галузей ділилися досвідом із молоддю, представниками бізнесу, громадських організацій. Уже з першого дня діяльності Школи стало зрозуміло — продовження буде. Затребуваність у такому майданчику, де зможуть зустрічатися лідери різних сфер діяльності та ті, хто прагне дізнатися про досвід практиків, продиктована часом і розвитком держави.

Вища Школа Публічного Лідерства дає можливість виокремити успішний досвід і сформувати на ньому нових лідерів. Адже часто успішні люди, незважаючи на те, що розвинуті соціальні мережі, медіа, живуть у досить замкнутому середовищі. І якраз такий майданчик є можливістю зустрічатися з іншими представниками для дискусій. Ще одна причина створення цієї Школи, показати корисний, цікавий закордонний досвід, який є в управлінні бізнес-корпорацій. Адже не завжди є час чи й змога знайти описаний досвід і вникнути в нього. А це допоможе сформувати зовсім інший рівень мислення. Бо добре знати те, що відбувається тут, в Україні, але корисно черпати досвід суспільства Великобританії, Євросоюзу, США. До прикладу, в нас була цікава лекція про досвід роботи громадських організацій у США. Сподіваюся, що в результаті такого обміну думками, слухачі Школи отримають додатковий стимул, щоб не вичерпувати досвід служіння суспільству, — розповів керівник Вищої Школи Публічного Лідерства Олег Паска.

Загалом Школа не стільки навчає лідерства, скільки спонукає до лідерства, особливо молодь. Це теж одне зі завдань, яке ставили перед собою і організатори, і ментори.

Аналізуючи реакції слухачів, можна виокремити, що їх найбільше цікавило, яким є лідерство сьогодні, в умовах соціальних мереж і відкритих даних. Адже воно суттєво різниться від того, що відбувалося ще десять років тому.

Неабияке пожвавлення серед слухачів викликала й досить складна тема, що стосувалася важливості планування територіального розвитку. Цікавий був тренінг зі журналістами про взаємовідповідальність влади, лідерів і мас-медіа. А також і те, що стосувалося психологічних аспектів лідерства, які якості, навички необхідні лідеру. Обговорювали й вужчі професійні теми, що стосувалися реформування здоров’я.

Ці п’ять днів були дуже інтенсивні і насичені. Зрозуміло, що не всі можуть витримати такий темп навчання. Тому треба таку Школу робити регулярно. Виокремлювати певну тему і виділити для неї кілька годин, щоб предметно і глибше вивчати. А зацікавленість є, бо навіть ті, хто записувалися лише на один день, приходили знову. Та й самі спікери задоволені. Бо аудиторія дуже активна, слухачі наполегливі і працьовиті, задавали багато глибоких питань. Були випадки, коли завершувалися заняття, а розмова тривала, — додав Олег Паска.

Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства Вища Школа Публічного Лідерства