Випускниця Львівської політехніки Анна Скробко: «Навчання – це саме той період, коли ти знаходиш себе у житті»

Ростислав Дмитрук, група зв’язків з випускниками
Анна Скробко

У процесі навчання студенти замислюються про майбутнє: хтось точно знає як планувати своє життя і що робити в обраній сфері, а хтось – сумнівається, в який напрямок піде професійне життя. Саме тоді у них часто виникає бажання дізнатися цікаві історії успіху, які хочеться наслідувати.

Пандемія COVID-19 без винятків вплинула на увесь ринок бізнесу. Але найбільше від неї постраждала ніша організування подій. Анна Скробко – event-менеджер в Young Business Club (перший в Україні бізнес-клуб для молодих підприємців) – наполегливо та цілеспрямовано пройшла складний шлях до своєї цілі. Вона не побоялась змінити стабільну й перспективну роботу на event-індустрію, яка переживала переломний у своїй історії момент. Про це та багато іншого Анна поділилась під час інтерв’ю для групи зв’язків з випускниками. Представляємо Вашій увазі фрагмент розмови серії онлайн-зустрічей Alumni.Live.

– Розкажіть детальніше про навчання у Львівській політехніці. Що запам’яталось?

– Перші два курси я багато часу проводила у Пласті (Національна скаутська організація України) та інших цікавих для мене заходах. Не знаю чому, але мене оминуло Профбюро, хоча це перспективний старт для event-менеджера. Цікавими для мене також були екскурсії на різні підприємства відповідно до навчальних програм (не пропустила жодної).

– До речі, про «Пласт. Який фундамент дає ця організація? І, чи допоміг він у формуванні Вас як event-менеджера?

– Я перебуваю в організації з 6-ти років – і вона дуже ґрунтовно вплинула на моє виховання. Упродовж всього часу я організовувала різноманітні цікаві проєкти та отримувала практичний досвід. Загалом, про «Пласт» я люблю казати так. По-перше, це – велика гра. Все подається в ігровій формі, тому діти це цінують та легко сприймають. По-друге, найцінніше, що мені дала організація – це друзі.

Звісно, «Пласт» певним чином і вплинув на моє рішення поринути в event-індустрію, хоча прийшла я до цього не одразу. Приблизно у 2018 році подумала, що більше 5-ти років організовую події різної складності. Так, мені подобалось, але робила я це на волонтерських засадах. Тому стало цікаво як монетизувати своє захоплення. Можна вважати, що «Пласт» допоміг мені у виборі професії.

– Коли та як розпочали професійну кар’єру?

– Власне, коли здійснювала організування однієї з подій в «Пласті», натрапила на відео про музичний фестиваль «Tomorrowland». Важливо, що це було відео компанії Rockets на їхньому ютуб-каналі, де розповіли, зокрема, про історію фестивалю. Для мене це стало точкою відліку, що я хочу розвиватись у цій сфері професійно і, як говорять: «Спробувала перетворити своє хобі в роботу». Поступова я почала дізнаватись додаткову інформацію про цю сферу.

– Якщо говорити вже про саму організацію. У Вас зазвичай вже є скрипт підготовки чи все індивідуально?

– Насправді різниця завжди є, позаяк я організовую великі та малі події. Головне завдання для будь-якої події – визначити ціль та який ефект потрібно отримати.

– Які обов’язки в event-менеджера, оскільки люди часто помиляються у розумінні цієї професії?

– Тут також все відрізняється від компанії, в якій працює фахівець. Event-менеджер, який працює від локації, займається подіями. В його обов’язки входить задовольнити наші потреби. Event-менеджер, який працює сам по собі, окремо комунікує із замовником та з локацією. Тобто це – універсальний організатор. Замовник йому розповідає про ціль, дає технічне завдання, а event-менеджер вже повинен усе виконати. Для цього він генерує ідеї, прописує різні концепції заходу та узгоджує їх із замовником.

– І наостанок: що можете порадити студентам Львівської політехніки?

– В житті потрібно багато пробувати. Окрім занять, які ви повинні відвідувати, необхідно також шукати можливості стажування, волонтерства і працевлаштування. Коли ти пробуєш різні сфери діяльності, тоді краще розумієш, в якій саме сфері хочеш надалі розвиватися. Тому важливо використовувати усі шанси, які тебе оточують.

Більше – можете переглянути у збереженому етері на інстаґрам-сторінці @lpnu_alumni_and_friends.

Анна Скробко Анна Скробко Анна Скробко