Випускниця кафедри ПМВ розповіла про навчання у Вармінсько-Мазурському університеті в Ольштині

Кафедра ПМВ Львівської політехніки
Анастасія Гончарук

Випускниця кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка» Анастасія Гончарук розповіла про ефективність програми подвійних дипломів у рамках Угоди про спільне навчання між Національним університетом «Львівська політехніка» та Вармінсько-Мазурським університетом в Ольштині.

За час навчання у Львівській політехніці студентка реалізовувалася у різних видах наукової діяльності, зокрема у написанні наукових статей. На V курсі навчання у Львівській політехніці випала можливість паралельно навчатися впродовж року в Польщі за програмою подвійних дипломів. Важливо, що навчання у Вармінсько-Мазурському університеті для наших студентів є безкоштовним.

Навчання в Ольштині дало можливість Анастасії продемонструвати те, чого навчилася у Львівській політехніці. Кількість вивчених предметів, обсяг прочитаних книг, число зорганізованих конференцій дали змогу досягнути основного завдання: чітко розуміти, аналізувати та оцінювати ситуацію чи події, опираючись на здобуті знання та продемонстрований досвід викладачів.

Додаткову мотиваційну роль для студентів виконували координатори програми подвійних дипломів – з української сторони професорка Ярина Турчин, а з польської – професорка Тереза Астрамович-Лейк.

Після завершення навчання у двох університетах та отримання дипломів Анастасія Гончарук розпочала стажування в Маршалковському уряді воєводства Вармінсько-Мазурського в Ольштині.