Викладачки кафедри соціології та соціальної роботи ІГСН взяли участь у міжнародному стажуванні у Швеції

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Фото зі стажування у Швеції

Упродовж 18–24 серпня 2024 року в рамках реалізації міжнародного освітнього проєкту «Сексуальне та репродуктивне здоров’я та права молоді у воєнний час та післявоєнне майбутнє: освіта та сприяння онлайн-консультаціям для молоді та молодих дорослих» професорка кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Лариса Климанська (керівниця проєкту від Львівської політехніки) і завідувачка кафедри СР Лілія Клос взяли участь у науковому стажуванні.

Проєкт ініційовано Університетом Даларна (м. Стокгольм, Швеція) та спрямовано на задоволення нагальної потреби у професійній підтримці у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я та прав молоді в охопленій війною Україні.

«Це було неймовірно цікаво, інтенсивно, корисно та надихаюче. Після завершення навчання професійні лікарі, психологи та соціальні працівники зможуть надавати підтримку пацієнтам і клієнтам у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я і прав», – зазначає завідувачка кафедри соціології та соціальної роботи Лілія Клос.

«Під час тижня безпосередньої активної взаємодії зі шведськими колегами ми відвідали: Центр Червоного Хреста в Упсалі з лікування травмованих і жертв тортур; Національний центр знань про насильство чоловіків щодо жінок у клініці Університету Упсали; MIKA-клініку, що забезпечує допомогу з питань сексуального та репродуктивного здоров’я; Стокгольмську чоловічу клініку сексуального здоров’я для всіх чоловіків; Шведську асоціацію сексуальної освіти у Стокгольмі», – додає Лариса Климанська.

Проєкт реалізується за програмою «Добросусідство країн Балтійського моря» і фінансується Шведським інститутом.

Фото зі стажування у Швеції Фото зі стажування у Швеції Фото зі стажування у Швеції Фото зі стажування у Швеції