Викладачі Львівської політехніки проходять навчання у Великобританії в межах програми Creative Spark

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
у Великобританії

Вже від учора, з 15 січня, і до 24 січня делегація із п’яти викладачів Львівської політехніки разом із очільником Tech StartUp School професором Назарієм Подольчаком перебуває у Великобританії. Ця поїздка відбувається в межах гранту Creative Spark.

Головна мета поїздки навчання та напрацювання програми навчального курсу для розвитку стартапів в Україні.

— Ця навчальна програма буде повністю англомовною і передбачатиме навчання студентів і молодих підприємців. У межах поїздки відбудеться декілька знакових зустрічей. Зокрема, матимемо нагоду відвідати Парламент Великобританії, де візьмемо участь у круглому столі «Реальні зміни в Україні. Майбутні лідери», в межах якого зустрінемося із українським громадським і політичним діячем, співаком Святославом Вакарчуком. Це буде нагода обмінятися досвідом і почути від нього ідеї про інновації в різних сферах, економіки, політики, публічного управління, зокрема обговоримо важливість формування нових лідерів і нової політичної культури в Україні, правила та закони. В лютому в Tech StartUp School Політехніки якраз запускаємо Вищу школу публічного лідерства, тож ця зустріч для нас дуже актуальна, — наголосив керівник Tech StartUp School професор Назарій Подольчак.

Для делегації із Політехніки навчання проводитимуть викладачі Кінгстонського університету, а також підприємці бізнес-спільноти Великобританії та з різних хабів, які розвивають бізнес країни. Також відбудеться зустріч із мером Кінгстона та віце-мером Лондона. Окремо передбачена зустріч із діаспорою, в межах якої обговорять можливості розвитку краудфандингового майданчику StartEra.

— Що ж до реалізації навчання в межах гранту Creative Spark передбачено 20 навчальних годин для студентів не лише Львівської політехніки, а й усієї України. Вже зараз маємо підписані угоди із 12 вишами Києва, Харкова, Одеси, Хмельницька, Тернополя. До навчального процесу також будуть залучені викладачі з Великобританії. А після навчання відбудеться конкурс на кращі ідеї для стартапів (не залежно від того, на якому етапі розвитку вони перебувають) та представлення їх перед англійською спільнотою. Переможці отримають призи, коментарі британських фахівців та інвестиції із Великобританії, — додав Назарій Юрійович.

Головна ідея цієї програми в тому, щоб адаптуватимемо стартапи під ринки Європейського Союзу та Великобританії. Зрозуміло, що він даватиме більше можливостей і мав би бути цікавим для молодих стартаперів.

у Великобританії у Великобританії