Викладачі катедри української мови та студенти Львівської політехніки відвідали виставу «Голгофа»

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин театру

Викладачі катедри української мови Львівської політехніки та студенти Університету відвідали виставу «Голгофа» Тернопільського академічного драматичного театру імені Тараса Шевченка у драматургійній версії та режисурі народного артиста України Олега Мосійчука.

Це вистава про життя незламного християнина та великого українця, відомого українського духовного провідника Йосифа Сліпого.

Студенти групи МК-13 поділилися своїми враженнями від вистави.

Світлана Вовчанська: «Його Голгофа – це голгофа всього українського народу. Йосиф Сліпий став живим символом протистояння більшовицькому поневоленню нашої української церкви та нашого українського народу. Бачимо з подій, які спільно переживаємо цього року, що ця боротьба досі не завершена, вона триває. Тому так важливо, щоб постать Патріарха Йосифа, його незламний дух продовжували надихати наше покоління борців за вільну, незалежну Україну».

Роксолана Дмитрів: «Образ Йосифа Сліпого – це образ людського духу, вибух духовності й інтелігентності. Він залишив яскравий приклад сучасникам і прийдешнім поколінням, надав урок гідності, гордості, незламності духу і віри у світле майбутнє. Я надзвичайно щаслива, що мала змогу поринути у світ драми, мрій, нескореності й сили. Безсумнівно, спектакль грандіозний!»

Вероніка Удодік: «Після завершення вистави яка тривала майже 2 години, мені не хотілося нікуди йти, я хотіла залишися в театрі ще надовго. Коли я вийшла із зали, в моїй голові крутилися думки про те, що українці завжди були сильним народом та готові допомагати один одному, а українська мова найкрасивіша зі всіх мов, та кожен українець повинен знати свою рідну мову і розмовляти нею повсякчас».

Ілона Щербук: «Це був мій перший похід у театр, тому я не була впевнена на всі сто відсотків, що мені сподобається. Але після закінчення вистави я була під великим враженням. Мені надзвичайно сподобалася робота акторів, спецефекти, від яких вистава ставала ще більш захопливою. Як людина, яка цікавиться історією і вивчала постать цього історичного діяча, хочу сказати, що робота акторів надзвичайно сильна. На окремих сценах настільки глибоко втілювались події минулого століття, що було неможливо не розчулитися. Особливо розуміючи, що тодішні події тісно переплітаються з нашим сьогоденням».

Олеся Врадій: «Мене переповнювали дуже незвичні емоції після відвідання вистави «Голгофа». Мене розчулили події, які відбувались на той час в Україні, адже ми живемо в схожих реаліях. Інсценування заборони Української греко-католицької церкви та впровадження церкви московського патріархату є дуже актуальним у наш час. Зараз, під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, ми зіштовхнулися з такими ж реаліями».

Анна-Марія Цугирка: «Актори одразу прикували до себе мою увагу, і я боялась упустити навіть найменшу деталь. Одночасно з позитивними емоціями від якісного виступу акторів мені було сумно, адже події перекликалися з нашим сьогоденням. Дуже боляче дивитися на страждання нашого народу, але я знаю: він сильний, як ніколи, і все буде Україна!»