Викладачі катедри української мови пройшли наукове стажування в Інституті україністики Пряшівського університету

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото зі стажування у Словаччині

Задля поглиблення словацько-українських взаємин в галузі мови, літератури та культури в Словаччині та на середньоєвропейському просторі упродовж 17–21 жовтня 2023 року викладачі катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» (професор Ірина Фаріон, доценти Оксана Микитюк, Мирослава Гнатюк, Софія Булик-Верхола, Лілія Харчук) пройшли академічну мобільність.

Стороною-господарем є Інститут україністики Пряшівського університету в м. Пряшеві, який третім у рейтингу університетів Словаччини здобув престижний Diploma Supplement Label. Ця нагорода сприяє визнанню дипломів і отриманої кваліфікації за кордоном.

У стінах університету функціює єдиний у Словаччині Інститут україністики, де відкрито спеціалізації з української мови та літератури, української культури, письмового та усного перекладу з української мови.

Прикметно, що наукове стажування збіглося із непересічною датою – 70-річчям від дня заснування Інституту україністики. Ця інституція впродовж тривалого часу об’єднує українців Словаччини й популяризує українську мову та культуру поза межами материкової України.

Інститут україністики Філософського факультету Пряшівського університету в особі її директорки д-ра Ярміли Кредатусової підтримав академічну мобільність, сприяв ознайомленню з новаціями освітньо-наукової роботи свого закладу. Стажування було навзаєм корисним та ефективним. Набуті знання можна застосовувати в подальшій науковій та навчальній діяльності.

Викладачі катедри висловлюють щиру подяку керівництву Інституту україністики та Львівської політехніки за можливість очного міжнародного наукового стажування, що слугує важливим елементом набуття досвіду і обміном науково-методичними навиками викладання української мови, ділового українського мовлення зокрема, допоможе в удосконаленні власної фахової практики стажувальників, а також сприяє налагодженню академічної мобільности та поглибленню українсько-словацьких науково-освітніх проєктів.

Фото зі стажування у Словаччині Фото зі стажування у Словаччині Фото зі стажування у Словаччині