Викладачі кафедри кадастру територій Інституту геодезії пройшли наукове стажування у Польщі

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото зі стажування

З польського міста Кельце повернулися викладачі кафедри кадастру територій, які проходили там науково-педагогічне стажування. Упродовж тижня вони зустрічалися з науковцями, лекторами та викладачами Свентокшиської політехніки, обмінювалися досвідом роботи й обговорювали співпрацю між нашими університетами.

Стажування проходили три викладачки кафедри: к.т.н., доцентка Юлія Хавар, к.т.н., доцентка Віра Сай і старша викладачка Лілія Винарчик. Вони поділилися своїми враженнями, зауваживши, що програма стажування була цікава й динамічна, наповнена різноманітними зустрічами, спілкуванням із колегами, а набутий досвід і знання знадобляться для написання нових наукових праць та вдосконалення навчального процесу.

«Ми проходили науково-педагогічне стажування на кафедрі геодезії і геоматики факультету інженерії середовища, геоматики й енергетики Свентокшиської політехніки. Упродовж тижня, який провели у Польщі, відвідали десяток зустрічей, мали змогу поговорити з поважними та цікавими людьми. Особливо цінне було спілкування з керівництвом і провідними спеціалістами факультету. Завдяки цьому стажуванню ми мали чудову нагоду обговорити актуальні проблеми ведення кадастру в Польщі й Україні, ознайомитися зі сучасним станом ринку нерухомості та методами оцінювання нерухомості за кордоном. Крім того, радо відвідали лекційні та практичні заняття своїх польських колег. Тут хочу також зауважити, що куратором нашого стажування був кандидат технічних наук, доцент Ігор Романишин, який колись викладав на кафедрі кадастру територій. Сьогодні він уже викладач Свентокшиської політехніки і присвятив багато часу та зусиль, щоб наше стажування відбулося.

Повертаючись додому, разом ми вже думали над тим, як краще застосувати все те, що дізналися й побачили. Адже здобуті знання, навички та досвід зможемо використати в навчальному процесі, а також під час написання нових наукових праць. Тож ми вдячні польським колегам за співпрацю і віримо, що такі науково-педагогічні стажування обов’язково триватимуть», – зазначила учасниця стажування, старша викладачка кафедри кадастру територій Лілія Винарчик.

Фото зі стажування Фото зі стажування