Викладачі ІМФН виступили на міжнародній конференції з проблем міжнародної та національної безпеки у Польщі

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

18 листопада 2021 року у Вищій державній професійній школі (м. Хелм, Республіка Польща) відбулася міжнародна конференція «Загрози східному флангу НАТО в контексті внутрішньої безпеки прикодонних регіонів» за участю польських і українських науковців, а також фахівців сектору оборони та безпеки Польщі, з огляду на ситуацію останніх тижнів на польсько-білоруському кордоні.

Організатором цього наукового заходу виступила кафедра національної безпеки Інституту математики та інформатики Вищої державної професійної школи Хелма.

Цілком очевидно, що не могли не долучитися до розгляду актуальної наукової тематики викладачі кафедри міжнародної інформації Національного університету «Львівська політехніка», яка була створена, нагадаємо, 15 років тому як структурний підрозділ Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки, випускова кафедра у галузі «Міжнародних відносин».

Зокрема, викладачі ІМФН презентували такі доповіді:

  • «Безпека соціальних мереж: технічні засади формування та функціонування в умовах гібридних інформаційних атак Російської Федерації проти України та Польщі» (директор ІМФН професор П. Пукач, завідувач кафедри МІ професор В. Гулай, доцентка кафедри МІ К. Базилюк);

  • «Українські трудові мігранти та біженці з України в Польщі від 2014 року як поле інформаційної інтервенції Російської Федерації та її «агентів впливу» (доцентки кафедри МІ В. Максимець та Н. Гриньох);

  • «Політика памʼяті періоду Другої світової війни як інструмент гібридної інформаційної війни Росії проти України та Польщі» (ст.н.с. Центру українсько-польських відносин Інститут українознавства імені І. Крипʼякевича НАН України, асистент кафедри МІ Л. Хахула, завідувач кафедри МІ професор В. Гулай).

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції