Викладачі ІАРД успішно завершили міжнародне відрядження до Кінгстонського університету

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Фото з відрядження

Викладачі кафедри архітектури та реставрації та кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки успішно завершили міжнародне відрядження до Кінгстонського університету (Велика Британія, Лондон).

Відрядження тривало з 5 березня до 11 березня 2023 року, мета – викладання й обмін досвідом за програмою академічної мобільності Erasmus+.

Кінгстонський університет є одним із найпрестижніших закладів вищої освіти у Великій Британії. «Школа мистецтва» – навчально науковий інститут, у якому відбувалась академічна мобільність, має низку особливостей у навчальному процесі. Зокрема, варто відзначити велику кількість годин, відведених на макетування та ескізне проєктування в ручній графіці.

За час академічної мобільності представники Львівської політехніки відвідали низку практичних та лекційних занять, які викладають для студентів різних курсів навчання. Також викладачі Інституту архітектури та дизайну прочитали кілька лекцій:

  • «Архітектурне моделювання як засіб популяризації культурної спадщини, історії та ідентичності» (Architectural modeling as a means of popularizing cultural heritage, history and identity) – к. арх., доцент кафедри АТР Максим Ясінський;
  • «Реконструкція житлових будинків з попередніх історичних епох і стилів» (Reconstruction of residential buildings of previous historic eras and styles) – к. арх., асистентка кафедри АТР Ірина Погранична;
  • «Основні аспекти збереження культурної спадщини при реконструкції історичних міст» (Main aspects of preserving cultural heritage during the reconstruction of historical cities) – к. арх., асистентка кафедри АТР Юлія Фролова;
  • «Україна нова вітрина Європи. Сучасний стан архітектури та містобудування України в умовах війни і перспективи післявоєнної відбудови країни» (Ukraine is the new showcase of Europe. The current state of architecture and urban design of Ukraine in the conditions of war and the prospects of post-war reconstruction of the country) – к. арх., доцент кафедри ДАС Богдан Гой.

Завдяки участі в програмі академічної мобільності вдалося виявити доцільні та перспективні напрями корегування навчального процесу в Інституті архітектури та дизайну Львівської політехніки. Зокрема, важливими є відмінності в організації навчального процесу в межах предмету «Архітектурне проєктування», який передбачає розробку низки ескізних проєктних пропозицій, роботу із середовищем для проєктування й самим об’єктом проєктування в архітектурному та конструктивному аспектах.

Викладачам Кінгстонського університету запропоновано провести онлайн-лекції для львівських політехніків з метою розвитку подальшої співпраці між університетами й удосконалення навчального процесу та культурного обміну.

Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження Фото з відрядження