Викладачі, аспіранти і студенти ІГСН прослухали цикл лекцій від доцентки німецького Інституту славістики

Кафедра філософії Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

У рамках університетського проєкту Guest lecturer 11–13 листопада 2021 року відбувся цикл лекцій доцентки Інституту славістики Університету імені Карла фон Осецького (м. Ольденбурґ, Німеччина) Олесі Палінської на тему «Філософські аспекти мовної ідентичності» для викладачів, аспірантів і студентів Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

Лекторка охопила коло вкрай цікавих і актуальних питань, пов’язаних із проблемами мовної ідентичності та свідомості, інтерпретаціями мовної ідентичності в сучасному соціо-гуманітарному знанні, особливостями мовної ідентичності в умовах посттоталітарного суспільства та сучасної української ідентичності. Особливо цікавими виявилися висновки лекторки на основі презентації результатів ґрунтовного дослідження названої тематики. Наприкінці лекцій слухачі активно обговорювали особливості, стан і перспективи сучасної мовної ідентичності в Україні.

Доповідачка також поділилася досвідом організації та реалізації міжнародних грантових проєктів, що є цікавим для викладачів у перспективі налагодження майбутніх зв’язків з іноземними партнерами і для провадження досліджень.

Захід було організовано кафедрою філософії Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу