Вступна кампанія 2021: реєстрація електронних кабінетів для українських абітурієнтів триває

За матеріалами сайту «ПравдаТУТ NEWS»
Фасад головного корпусу Львівської політехніки

Триває реєстрація електронних кабінетів для українських абітурієнтів. Зараз абітурієнти складають вступні іспити та проходять творчий конкурс, якщо цього потребує спеціальність. Водночас майбутні студенти активно реєструють свої електронні кабінети.

Софія, наприклад, щоб уникнути помилок під час створення кабінету, заповнювала дані відразу в університеті.

– Щойно я склала останній вступний екзамен, тому зараз мені залишається лише чекати результатів та сподіватися, що вистачить балів, щоб вступити в омріяний виш. Я боялася помилитися, зробити щось не так і для того, щоб все було, як слід, вирішила, що краще звернутися до того, хто це все знає, – розповіла абітурієнтка Софія Нестеренко.

І не дарма, за 3 роки існування електронних кабінетів студенти нерідко зіштовхувалися з труднощами. Реєстрація ж розпочалася з 1 липня і триватиме до 23-го. Втім, затягувати з цим не слід, наголошують працівники приймальної комісії.

– Може бути таке, що є різниця в сертифікаті і додатку, неправильно вписали номер сертифікату, або ж є помилка в прізвищі. Бажано зараз перевірити, чи немає помилок. Якщо вони є, то діяти потрібно негайно, або подавати в інфоресурс запит, щоб робили дублікат, – наголосила працівниця приймальної комісії Національного університету «Львівська політехніка» Анна Ткаченко.

Для реєстрації необхідно зібрати документи: атестат з додатком, фотографію і сертифікат ЗНО. Цьогоріч для вступу дійсними будуть сертифікати 2019, 20 та 21-го років. На державну форму навчання абітурієнти зможуть подати 5 заяв на 5 спеціальностей, вказавши пріоритетність, на комерційну – 30.

– Електронні заяви починають подавати з 14 липня і по 23. Прогнозується, що 28 липня буде рекомендація для студентів на державну форму навчання чи на комерційну і після 28 можна подавати оригінали документів. Для їх подачі дається час до 2 серпня на державну форму, на комерційну дається більше часу, – повідомив відповідальний секретар Приймальної комісії Національного університету «Львівська політехніка» Михайло Гончар.

До слова, вартість навчання на деяких спеціальностях у Львівських вишах цьогоріч зросла на близько 22%.

– Всі заклади освіти повинні дотримуватися законодавства про індикативну вартість. Існує формула, згідно з якою це розраховується, тому спеціальності, які підлягають під цю індикативну вартість, у Львівській політехніці стартують від 30 тисяч 60 гривень. Це фактично половина наших спеціальностей, – додав Михайло Гончар.

Тим часом викладачі вишів масово вакцинуються і сподіваються цьогоріч на офлайн-навчання.