Вступ до магістратури: чому студенти обирають Львівську політехніку

Діана Євуш, студентка 4-го курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО
Заставка до матеріалу

Незабаром розпочнеться вступна кампанія у магістратуру. Кожен студент-бакалавр, завершуючи навчання, стикається з певною дилемою: відразу після отримання диплома йти працювати чи й далі вдосконалювати свої професійні навички в університеті?

Ми запитали студентів Львівської політехніки, чому вони вирішили продовжити навчання на магістратурі саме в нашому університеті, які в них очікування та враження від Політехніки.

Карина Бовсуновська, студентка 4-го курсу Інституту права, психології та інноваційної освіти

Цього року Карина завершує навчання на бакалаврській програмі та планує вступати до магістратури Львівської політехніки.

– Я обрала Політехніку тому, що навчаюся тут уже чотири роки, знаю всіх викладачів і маю багато друзів-однокурсників, – каже Карина. – Буде зручно навчатися в цьому університеті й далі, адже я до всього тут звикла.

Спочатку дівчина розглядала також заклади вищої освіти в інших містах, як-от Житомир та Київ, адже сама вона з Житомирської області. Карина ознайомлювалася з Київським університетом імені Бориса Грінченка та Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова.

– Зваживши всі за і проти, а особливо теперішню ситуацію в країні, я вирішила вступати на магістратуру Львівської політехніки. Планую будувати своє майбутнє саме у Львові, тож вважаю це найкращим рішенням.

Карина не мала й не має думок щодо перекваліфікації, адже за чотири роки навчання на спеціальності «Журналістика» вона зрозуміла, що ця професія – її покликання.

– Я хочу продовжити навчання на журналістиці й отримати диплом магістра, щоб у майбутньому мені було легше знайти високооплачувану роботу, яка даватиме задоволення і, звичайно, прибуток, – розповідає дівчина.

Студентка зазначає, що підготовка до вступних іспитів дуже важлива.

– Перед війною я відвідувала заняття з англійської мови, щоб поліпшити свої знання та успішно скласти ЄВІ, але на сьогодні ці курси тимчасово зупинили. Тож тепер я більше фокусую увагу на своїй дипломний роботі й повторюю навчальний матеріал.

Карина планує вступати на заочну форму навчання на магістратурі, бо вже працює журналісткою в українському інформаційному телеканалі «ПравдаТУТ». Так дівчині буде набагато легше поєднувати навчання і роботу.

Тарас Когут, студент 1-го курсу магістратури Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки

Тарас навчається на магістра у Львівській політехніці. Хлопець отримав диплом бакалавра в нашому університеті, він задоволений рівнем освіти, тому вирішив продовжити навчання саме у Політехніці.

Студент навіть не розглядав інших варіантів, адже звик до своїх викладачів та одногрупників, йому дуже комфортно і легко працювати з ними. Також Тарас не думав над можливістю перекваліфікації, бо вже остаточно вирішив пов’язати своє життя з комп’ютерною інженерією та електронною технікою.

Хлопець відвідував заняття з англійської мови, щоб успішно скласти всі іспити, і йому це вдалося. Тарас вступив на бюджетну форму магістратури.

– Я здобув високий бал на ЄВІ та легко склав вступний фаховий іспит в університеті (він не був важкий для мене). Старанно готувався і вчив матеріал, щоб здобути бюджетне місце. Головне – йти до своєї мети.

Тепер Тарас навчається на денній формі. Згодом планує влаштуватися на роботу за своєю спеціальністю та поєднувати роботу й навчання.

Людмила Дмитрущак, студентка 4-го курсу Інституту економіки і менеджменту

Людмила також не розглядала інших варіантів вступу до магістратури, крім Львівської політехніки, оскільки за чотири роки навчання на бакалавраті налагодила добрі стосунки з викладачами і звикла до стін своєї альма-матер.

– Саме з Політехнікою пов’язано багато хороших спогадів зі студентського життя, тому я вирішила здобути другий рівень вищої освіти вже в добре знайомому та рідному мені університеті, – пояснює дівчина.

Студентка впевнена, що й далі здобуватиме освіту саме в галузі менеджменту.

– Менеджмент стрімко розвивається, стає популярнішим, зростає попит на спеціалістів у цій галузі. Та й загалом знання з менеджменту нерідко ставали мені у пригоді в буденному житті.

Людмила не хвилюється за написання вступних іспитів, бо старанно вчилася протягом чотирьох років. Тож їй не доводиться докладати надмірних зусиль, щоб підготуватися до іспитів.

Старшокурсниця планує вступати на денну форму навчання. Навчаючись на магістратурі, дівчина хоче працювати, бо вважає, що період студентства – найкращий час для того, щоб спробувати себе в різних галузях.

– Отримавши диплом бакалавра, я планую почати пошуки роботи за спеціальністю «Менеджмент організацій», щоб використовувати засвоєні знання на практиці та набувати досвіду, – каже Людмила.

Підсумовуючи, можна сказати, що чимало студентів вступає до магістратури Львівської політехніки через те, що їм сподобалося здобувати тут освіту бакалавра, вони звикли до своїх викладачів, однокурсників і їм зручно продовжувати навчання саме в рідному університеті.

Героїня матеріалу Герой матеріалу Героїня матеріалу