Волонтерська ініціатива викладачки кафедри міжнародної інформації ІМФН під час воєнного стану

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Марія Павлюх

Викладачі кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки охоче долучаються до волонтерських ініціатив і благодійницьких заходів на підтримку наших воїнів та Збройних сил України від початку російсько-української війни.

19 березня 2023 року викладачка кафедри міжнародної інформації Марія Павлюх приготувала благодійний обід та зібрала чоловічий одяг для поранених мешканців Бахмуту і Волновахи, які перебувають на стаціонарному лікуванні у Сколівській міській лікарні Львівської області.

Марія Павлюх долучилася до цієї волонтерської ініціативи не тільки через громадянський обов’язок і патріотичну свідомість, а й також через вияв милосердя до постраждалих від війни українців, у пам’ять про свого патріотичного і доброго батька, який нещодавно відійшов у засвіти. Волонтери Пункту збору гуманітарної допомоги Сколівської міської ради, зокрема директорка історико-краєзнавчого музею Сколівщина Тетяна Зінкевич, допомогли організувати справжнє свято для поранених.

На Сколівщині перебувають кілька тисяч переселенців, для яких карпатський край став новою затишною домівкою. Волонтери Пункту збору гуманітарної допомоги, серед яких активна Марія Павлюх, сколівчани та волонтерська кухня щотижня організовують благодійні заходи для підтримки переселенців і воїнів, які служать у лавах ЗСУ.