Вода – ресурс, який можна втратити: в Університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція

Ольга Мацьків, тижневик «Аудиторія»
на конференції

Про «Ресурси природних вод Карпатського регіону» говорили 23–24 травня у Львівській політехніці на ХVІIІ Міжнародній науково-практичній конференції.

– Хочеться, щоб наш наступний захід був сходом наших ідей, які ми намагаємося реалізувати для того, щоб наше довкілля, наше життя кращало. Очевидно, що проблеми, які ми розглядаємо, стосуються не лише Карпатського регіону, а взагалі всіх країн, усього світу, – наголосив у вітальному виступі завідувач кафедри хімії і технології неорганічних речовин Інституту хімії та хімічних технологій Зеновій Знак.

У конференції взяли участь провідні науковці та фахівці в сфері досліджень, очищення, використання й охорони водних ресурсів з університетів, науково-дослідних інститутів, приватних компаній та громадських організацій.

– Тут зібралися найбільш зацікавлені в надзвичайно важливій проблемі водокористування та збереження водних ресурсів. Ми тут для того, щоб знайти рішення та покращити ситуацію, – зазначив завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку ім. В’ячеслава Чорновола Мирослав Мальований.

Тематика конференції традиційно охоплює широке коло питань, що стосуються методів і технологій аналізу стану водних ресурсів та їх гідрохімічного складу, оцінки водоресурсного потенціалу, моніторингу, раціонального використання та охорони водних ресурсів, водопостачання підприємств та населених пунктів, сучасних методів і технологій підготовки та очищення вод, гідроенергетики, рекреаційно-бальнеологічного використання вод, кількісної та якісної оцінки мінеральних вод тощо.

Цьогоріч тематика конференції розширилась: розглянули питання менеджменту та нормативно-правової бази водокористування, кадастру водних територій.

До конференції видали збірник статей, у який ввійшло 69 праць. Оргкомітет з приємністю відзначає, що цього разу зросла кількість статей молодих науковців, зокрема аспірантів і студентів.