Владислав Назаревич: «Немає легкого спорту – без зусиль і наполегливої роботи над собою»

Анна Тихоліз, 2-й курс, кафедра ЖЗМК
Владислав Назаревич

Минулого місяця майстер спорту з фехтування Владислав Назаревич здобув призове місце на змаганнях, які проходили у Львові. Нам вдалося поспілкуватися з хлопцем і дізнатися про те, як йому вдається поєднувати тренування і навчання у Львівській політехніці, з чого почалося його захоплення фехтуванням, а також розпитати про плани на майбутнє.

За словами Владислава, до кола фехтувальників він потрапив незаплановано. Все почалося у 12 років зі звичайного тренування, на яке хлопця запросив товариш, а вже за тиждень Владислав здобув свою першу відзнаку, що, власне, й викликало його неабиякий інтерес до спорту. Тренування відбуваються зранку та ввечері, з понеділка по суботу, тобто загалом не менш як десять занять на тиждень. Щоб запобігти виснаженню під час занять спортом, важливо дотримуватися розумної тренувальної програми, правильно харчуватися і вдосталь пити води. Також важливо слухати свій організм, щоб не перетренуватися. Юніор зауважив, що через велике як фізичне, так і моральне навантаження час від часу з’являються думки покинути фехтування та відвести більше часу на відпочинок, хоча спорт для Владислава теж своєрідна релаксація.

З початком повномасштабного вторгнення чимало спортсменів стали на захист нашої держави. Змінилися переконання й ставлення до росіян, тому делегація України принципово не відвідує спортивних заходів, на які запрошують фехтувальників країни-агресора.

Розповідаючи, як вдається поєднувати навчання на кафедрі комп’ютерних наук із чималими навантаженнями у спорті, студент зазначив, що це надзвичайно важко, адже постійна підготовка до змагань виснажує, через що погіршується якість навчання. Більшість викладачів чудово розуміють захоплення хлопця, хоча дехто вимагає більшої пильності й зосередженості.

Вибираючи між Львівським державним університетом фізичної культури і Національним університетом «Львівська політехніка», Владислав віддав перевагу саме нашому ЗВО, адже був певен, що зможе тут здобути підтримку й домогтись успіху у спортивній кар’єрі, а водночас, що не менш важливо, опанувати інженерну професію в галузі кібербезпеки. Своїм вибором цілком задоволений. Абітурієнтам радить спиратися на власні вподобання та знання у пошуку свого фаху. На його думку, не варто ставати тим, ким тебе бачать батьки чи оточення, бо, тільки обираючи серцем, зможеш досягти успіху.

Своє майбутнє майстер спорту уявляє так: колосальні досягнення у спортивній кар’єрі, хоча сім’ї хлопець відводить не менше місце у своєму житті. Вірить у перемогу і щасливе майбутнє нашої держави.

Владислав Назаревич Владислав Назаревич Владислав Назаревич Владислав Назаревич