У Львівській політехніці відбувається VII Міжнародна конференція «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019

Тетяна ПАСОВИЧ, тижневик «Аудиторія»
на конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019

У Національному університеті «Львівська політехніка» розпочала свою роботу 7-ма Міжнародна науково-практична конференція «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019.

Конференцію започатковано Інститутом Фізики НАН України 2012 року. Щороку НАНО проводять у різних містах України. Цьогоріч співорганізатори конференції — Національний університет «Львівська політехніка» (Україна), Тартуський університет (Естонія), Туринський університет (Італія), Університет імені П’єра і Марії Кюрі (Франція), European Profiles A.E. (Греція), представництво Польської академії наук у Києві, Університет Анже (Франція), Гайдельберзький університет Рупрехта-Карла (Німеччина).

Сьогодні, 27 серпня, відбулося урочисте відкриття заходу в І корпусі Львівської політехніки. Учасників — понад 800 провідних науковців та фахівців із нанотехнологій із різних країн світу — привітали: проректор із наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка» Наталія Чухрай, Генеральний директор директорату науки Міністерства освіти і науки України Дмитро Чеберкус, начальник управління економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда, голова Національного фонду досліджень, академік НАН України, професор Леонід Яценко.

Конференція охоплює важливі теми, що стосуються майбутнього розвитку нанотехнологій у різних країнах світу та перспективи застосування їхнього досвіду в Україні.

Під час пленарного засідання лекції прочитали: професор Др. Крістоф Лінау з Інституту фізики Університету Ольденбурга, Німеччина, професор Др. Мінгмей Ву з Університету Сун Ят-Сен, Китайська Народна Республіка, Др. Жульєн Кардан, керівник групи «Дослідження наноматеріалів, іонів та метаматеріалів для фотоніки» в Науково-дослідному центрі з дослідження іонів, матеріалів та фотоніки, Франція, професор Анатолій Попов, провідний науковий співробітник Інституту фізики твердого тіла Латвійського університету, професор Анджей Сухоцький, що представляє Інститут фізики Польської академії наук у Варшаві та Університет Казимира Великого в м. Бигдощ, Польща, доктор фіз.-мат. наук, професор, головний науковий співробітник Інституту радіофізики та електроніки (ІРЕ) імені О.Я. Усикова НАН України Олександр Носич, який є керівником лабораторії мікро- та нанооптики в ІРЕ НАНУ (м. Харків), професор Мустафа Їлмаз з університету Сельчук, Туреччина, Др. Кристоф Лаббе — доцент у лабораторії CIMAP (Науково-дослідний центр з іонів, матеріалів та фотоніки) в Кан, інженерній школі (ENSICAEN) та Університеті Кан Нормадія (UNICAEN), Франція.

В межах конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019 відбувається масштабний міжнародний захід «Innovation 2019», мета якого — стимулювання розвитку інноваційного потенціалу України та міжнародного співробітництва. Його організатори — Консорціум Enterprise Europe Network (EEN – Ukraine), Інститут фізики НАН України та IT-компанія SoftServe.

Під час «Innovation 2019» будуть представлені інноваційні технології, проекти, стартап-компанії, які демонструватимуть свої креативні та інноваційні технології.

У фіналі конкурсу стартапів буде обрано трьох переможців, які отримають цінні грошові призи, а найкращий стартап отримає травел-грант від провідної IT-компанії Softserve для представлення своєї розробки на європейському конкурсі стартапів у Європі.

на конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019 на конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019 на конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019 на конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019 на конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019 на конференції «Нанотехнології та наноматеріали» НАНО 2019