Відбувся перший із серії вебінарів від МІОК Львівської політехніки для педагогів українознавчих закладів за кордоном

МІОК Львівської політехніки
вебінар «Портал «Крок до України»

30 квітня 2020 року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» на запрошення свого багатолітнього партнера, Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради Світового Конґресу Українців (СКВОР СКУ), провів на платформі GoToMeeting перший із серії запланованих із МІОКом вебінар «Портал «Крок до України»: навчальні ресурси для вчителів на допомогу дистанційного навчання» для педагогів українознавчих закладів за кордоном. Вебінари МІОКу добре інтегровані у серію таких заходів, які започаткувала СКВОР у відповідь на нові виклики.

МІОК як інституція, що на постійній основі співпрацює з українцями з-за кордону, зокрема в сфері освіти, підтримуючи українське шкільництво у світі, долучився до процесу організації дистанційного навчання. Напрацювання Інституту, зокрема матеріали з української мови як іноземної чи як успадкованої, що розміщені на порталі «Крок до України», набули особливої актуальності , а тому, у відповідь на запити сьогодення, їх було представлено на вебінарі.

До вебінару в онлайн-режимі приєдналися педагоги з різних країн і континентів, зокрема з Австралії, ПАР, Канади, Німеччини, ОАЕ.

На початку Ірина Ключковська, директорка МІОКу, представляючи презентаторок, торкнулася питання створення та розвитку нового проєкту. «Портал «Український освітній всесвіт» дасть змогу педагогам-україністам з усього світу ефективно комунікувати і спільно створювати навчально-методичне забезпечення для своїх шкіл і представить для усього світу феномен українства – його унікальність – величезний простір українознавчих суботніх і недільних шкіл та вищих українознавчих студій.

Презентаторками вебінару були провідні фахівчині МІОКу – Олена Мицько та Наталія Мартинишин. Доповідачки розповіли про:

  • масштабний освітній проєкт МІОКу «Крок до України»;
  • структуру і наповнення інтерактивного порталу «Крок до України», створеного на допомогу всім, хто викладає та вивчає українську мову як іноземну чи як успадковану;
  • специфіку навчальних матеріалів «Кроку до України» і можливість їх застосування в роботі зі студентами різних вікових категорій;
  • організацію навчального процесу для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку з використанням матеріалів рубрики «Дітям» порталу «Крок до України».

Після виступів доповідачок і перегляду презентацій на екрані учасники вебінару мали можливість поставити запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

Вебінар завершився подяками і схвальними відгуками учасників про роботу МІОКу в освітньому напрямі, а також анонсом наступного вебінару, який відбудеться 4 травня і буде присвячений постаті Лесі Українки. Співробітники МІОКу презентуватимуть проєкт «Образки з Лесиного життя».

вебінар «Портал «Крок до України» вебінар «Портал «Крок до України» вебінар «Портал «Крок до України» вебінар «Портал «Крок до України»