Відзначення найкращих, структурні зміни й нові завдання: відбулося завершальне засідання Вченої ради Університету

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
На Вченій раді

Із підсумками й новими планами, реорганізацією кафедр та одного з інститутів, обранням на посади професорів кафедр, наданням учених звань і нагородженням, обранням нових членів Вченої ради від студентського самоврядування завершилося останнє цього навчального року засідання колегіального органу університету.

Премії, дипломи, сертифікати

Як завше, засідання розпочалося з нагороджень. Докторант кафедри ТОП Роман Небесний отримав президентську премію для молодих науковців, доценти Віталій Ромака (кафедра ПМОМ) і Галина Клим (кафедра СКС) – премію ВР України. Асистентів кафедри РЕПС Сергія Фабіровського та аспіранта Андрія Гривачевського нагородили дипломами за участь у конференції «Сучасні проблеми радіотехніки» (секція «Радіоелектронні системи»). За перемогу у міжнародному конкурсі студентських наукових праць зі спеціальності «Екологія» диплом І ступеня вручили студентці ІЕПТ Марії-Терезі Прошкурак, а магістрантці цього ж інституту Христині Соловій – диплом ІІ ступеня. Команда студентів ІТРЕ отримала диплом ІІ ступеня за участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Інформаційні мережі зв’язку». У складі цієї команди – Андрій Цуркан, який отримав диплом за ІІ місце й сертифікат від «Київстару» на 500 грн. Команди ІТРЕ вибороли треті загальнокомандні місця на всеукраїнських олімпіадах зі спеціальностей «Телекомунікаційні системи та мережі» і «Телекомунікації».

Підсумки і нові плани

Роботу Вченої ради впродовж навчального року проаналізував ректор Політехніки Юрій Бобало.

– Загалом Вчена рада працювала результативно, а її ухвали повинні виконувати всі структурні підрозділи університету, – наголосив доповідач.

Серед завдань на наступний рік – розв’язання питань, важливих для розвитку Політехніки, зокрема змісту освіти, видавання підручників, навчальних посібників, зорієнтованих на новітні технології навчання, розв’язання проблем якості навчального процесу та дальшого впровадження тестових технологій оцінювання якості знань, розвиток наукових досліджень, підготовка кадрів вищої кваліфікації тощо.

Також ішлося про роботу вчених рад навчально-наукових інститутів, яку проаналізував перший проректор Володимир Павлиш. Їхні повноваження продовжено до 31 грудня 2017 року.

Реорганізації інститутів і кафедр

Цьому питанню було присвячено левову частку засідання Вченої ради. Реформування організаційної структури відбулося в ІЕСК. Кафедри електричних машин і апаратів й електроприводу і комп’ютеризованих електромеханічних систем реорганізовані в кафедру електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем. Три кафедри – «електропостачання промислових підприємств, міст і сільського господарства», «електричні системи та мережі» й «електричні станції» об’єднаються у кафедрі «електроенергетика та системи управління». Ще дві кафедри зазнали змін назв – кафедра теплотехніки, теплових й атомних електричних станцій відтепер матиме назву «теплоенергетика, теплові та атомні електричні станції», а кафедра «автоматизація теплових та хімічних процесів» – «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Також в ІЕСК з’явиться нова кафедра – «системи енергетики сталого розвитку».

В ІАРХ кафедра реставрації та реконструкції архітектурних комплексів стане кафедрою архітектури та реставрації, а на базі кафедри архітектурних конструкцій буде створено кафедру архітектурного проектування.

Нова кафедра також буде в ІКНІ – систем штучного інтелекту. А в ІКТА кафедру метрології, стандартизації та сертифікації приєднають до кафедри інформаційно-вимірювальних технологій. В ІГСН після поділу кафедри іноземних мов з’явиться кафедра іноземних мов технічного спрямування.

Ще дві суттєві зміни в ІЕПТ ім. В. Чорновола – кафедру загальної екології та екоінформаційних систем приєднають до кафедри екологічної безпеки та природоохоронної безпеки, а сам Інститут екології, природоохоронної діяльності та туризму відтепер буде Інститутом сталого розвитку.

На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді