Відбулося вручення дипломів першому випуску студентів кафедри систем штучного інтелекту

Валентина СОФІЛКАНИЧ Центр комунікацій
Фото події

В Актовому залі головного корпусу вручили дипломи першим студентам, з яких починалась історія кафедри СШІ. З цього приводу були влаштовані урочистості, на які запросили представників керівництва університету та компаній — партнерів кафедри. 

Перших випускників привітав перший проректор університету Олег Матвійків. Він побажав молодим людям успіхів у їхніх починаннях і звернувся до них із закликом постійно вчитися й розвиватися, гідно нести звання політехніка. До нього долучився Микола Медиковський, директор Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. За його словами, родина Політехніки цього дня поповнилася великим числом достойних випускників, яким він своєю чергою побажав щасливої дороги, закликавши не забувати альма-матер. 

«Професори з інших кафедр, університетів дивувалися, чому на нашій кафедрі все відкрито і доступно, та саме ви диктували такий спосіб нашої комунікації й функціонування, і я думаю, що наступні потоки будуть на вас орієнтуватися. Багато в чому задали тон саме ви — дякую за вашу критику, дякую за гарні слова. Все це було важливо для нашого спільного формування та розвитку — ми починали з п’яти викладачів, тепер їх двадцять вісім, за чотири роки це чудовий результат. Дякую вам за співпрацю і маю бажання побачити частину з вас у магістратурі. Навіть тих, хто не планує продовжувати навчання, чекаємо на кафедрі — вона завжди для вас відкрита», — запевнила Наталія Шаховська, засновниця програми і завідувачка кафедри систем штучного інтелекту. 

Також на урочистостях були присутні представники компанії SoftServe — основного партнера і співзасновника програми «Системи штучного інтелекту». Principal Software Engineer Іван Загородній і Chief Technology Officer Олександр Чубай розповіли про реалії ринку праці ІТ-сфери і закликали постійно розвиватись, а також допомагати розвиватися наступним поколінням, сприяти в поступі кафедрі й Україні

Христина Мартиняк, менеджерка освітніх проєктів у Львівському ІТ-кластері, висловила надію, що студенти продовжать розвиток галузі штучного інтелекту, але й зауважила, що це має давати задоволення — лише тоді буде добрий результат. 

«Я б хотів, щоб ви пам’ятали, що це не просто оцінки в дипломі — за ним стоять дуже багато годин роботи людей, які вірили, що за чотири роки ми отримаємо класних успішних випускників. Хочу, щоб у майбутньому, коли ви вже матимете хороші позиції у провідних компаніях або навіть створите свої, не забували кафедри, середовища, яке розвиває студентів, і вже б ви долучалися до цього процесу й допомагали молоді реалізовуватися», — зазначив Іван Загородній.

Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події Фото події