Відбулася онлайн-зустріч представників Львівської політехніки та компанії Knorr-Bremse

Кафедра автомобільного транспорту Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

Кафедра автомобільного транспорту Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки минулого року започаткувала співпрацю з німецькою компанією Knorr-Bremse – абсолютним лідером на ринку гальмівних систем як для залізничного транспорту, так і для вантажних автомобілів. Чергова онлайн-зустріч відбулася 21 лютого 2022 року. У ній взяли участь віце-президент компанії Knorr-Bremse з питань систем, технологій та інновацій Андреас Віммер і представники кафедри автомобільного транспорту.

Містер Віммер висловив занепокоєння та співчуття з приводу воєнних дій в Україні й побажав успіхів у важкий для країни час. Також заявив про готовність компанії поліпшити матеріально-технічну базу кафедри, зокрема передати сучасне обладнання для детального вивчення будови та роботи пневматичних гальмівних систем автомобілів, отримання базових навичок з їхнього діагностування та проведення досліджень. Компанія пообіцяла надати технічну документацію і навчальні матеріали, пов’язані з гальмівними системами з пневматичним приводом, для використання у навчальному процесі.

Завідувач кафедри автомобільного транспорту Богдан Кіндрацький обговорив з містером Віммером можливості залучення провідних фахівців компанії до читання авторських курсів, стажування викладачів і студентів кафедри, зокрема ознайомлення їх із сучасними технологіями на підприємствах компанії, яка є інноваційним розробником прогресивних електронних та пневматичних систем вантажних автомобілів.

Містер Віммер висловив готовність прийняти викладачів кафедри автомобільного транспорту на стажування. У найближчий час тижневе навчання в технічному центрі в Мюнхені пройде асистент Олексій Осмак.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про подальшу співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» та компанією Knorr-Bremse у сфері підготовки фахівців з автомобільного транспорту.