Вчена рада Львівської політехніки визначила «Благодійників року» за 2021 рік

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

28 грудня на засіданні Вченої ради Університету визначили «Благодійників року» Львівської політехніки за 2021 рік.

― Ми високо цінуємо підтримку меценатів, адже це передовсім свідчить про їхню довіру до того, що робимо. Також це ― стимул для кожного політехніка докладати ще більше зусиль для результативності в праці. Ми усвідомлюємо, наскільки важливою для розвитку закладу вищої освіти є благодійність. І вже другий рік поспіль відзначаємо «Благодійника року» Львівської політехніки, щоб подякувати тим, хто дає Політехніці додаткові можливості для зростання, ― зазначила проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Львівської політехніки Лілія Жук.

Цьогоріч у номінації «Благодійник року ― юридична особа» обрали двох переможців ― Кондитерську Корпорацію «Рошен» та компанію SoftServe.

У 2021 році Кондитерська Корпорація «Рошен» вклала у розвиток політехніків і Політехніки понад 6 млн грн. Серед напрямів, які підтримали благодійники ― стипендійне заохочення найкращих студентів і викладачів; тренінги для науково-педагогічних працівників; екскурсія для студентів та викладачів на виробництво КК «Рошен»; доступ до бази даних SciFinder. Великою складовою допомоги стало забезпечення підготовчих робіт до ремонту навчального корпусу № 8.

Компанія SoftServe, пожертвувавши в 2021 році понад 3 млн грн, відкрила в нашому Університеті перший в Україні інклюзивний простір «Ветеранська служба», де ветерани та військовослужбовці, які повернулися зі зони АТО/ООС чи інших місць бойових дій зможуть соціалізуватися, інтегруватися в навчальний процес, а також отримати відповідну психологічну допомогу. Окрім цього благодійники доєдналися до оплати міжнародної акредитації освітніх програм.

У номінації «Благодійник року ― найкращий волонтер» відзначили троє осіб.

  • Співзасновника архітектурного бюро RE+ Replus Bureau Дмитра Сорокевича, який упродовж року, за активної підтримки Асоціації випускників університету, за участі команди студентів, викладачів нашого університету та архітекторів компанії Replus bureau, розробляв концепцію Арт-простору Львівської політехніки (облаштування території академмістечка Університету).
  • Ініціаторку і розробницю програми підвищення кваліфікації «Тренінг для тренерів з питань соціальної інклюзії та інклюзивної освіти» Ніну Гайдук. Окрім цього номінантка брала участь у вдосконаленні інформаційних ресурсів Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція» Львівської політехніки.
  • Менеджера із навчання компанії JetSoftPro Олександра Самуйлова, який багато років співпрацює з ІКНІ, а впродовж 2021 року неодноразово проводив цикли спеціалізованих лекцій та підбирав фахових лекторів-практиків для студентів, організовував зустрічі з СЕО компанії JetSoftPro тощо.

Нагадуємо, для утвердження статусу «Благодійник року» та для системної роботи в напрямі фандрайзингу, в 2019 році у нашому Університеті затвердили положення «Про порядок визначення та відзначення Благодійників року Львівської політехніки».

Номінантами можуть бути особи, які зробили благодійний внесок у розвиток університету за поточний рік не менше 1 мільйона гривень ― для юридичних осіб, та не менше 100 тисяч гривень ― для фізичних осіб.

У 2020 році «Благодійником року» стала Кондитерська корпорація «Рошен», яка засвідчила, наскільки результативною може бути інтеграція бізнесу з наукою та освітою – завдяки правильно розставленим пріоритетам і об’єднанню довкола спільних цінностей.

До слова, проєкт «До вершин з Рошен» триває, підтримуючи викладачів та студентів і заохочуючи їх до покращення національного освітнього процесу.

Урочисте нагородження переможців заплановано на січень 2022 року.