В Університеті відзначають 85-річчя кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання

Микола Бондарчук, студент кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото з конференції

22 травня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулось урочисте відкриття Міжнародної науково-технічної конференції «Сучасні проблеми в радіоелектроніці, телекомунікаціях» з нагоди 85-річчя кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання.

Розпочалася конференція з промови ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Бобала. У своїй промові Юрій Ярославович акцентував увагу на тому, що, попри пройдений шлях довжиною 85 років, ця дата є приводом не лише для того, щоб поглянути на славне минуле цієї кафедри та на людей, які творили історію разом з нею, а й для того, щоб говорити і думати про майбутнє, яке попереду. Також з нагоди річниці кафедри ректор нагородив грамотами:

  • завідувача кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Національного університету «Львівська політехніка», професора Івана Горбатого;
  • доктора технічних наук, професора кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Андрія Бондарєва;
  • доктора технічних наук, професора кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Богдана Волочія;
  • кандидата технічних наук, професора кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Мирослава Кіселичника;
  • доктора технічних наук, професора кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Леоніда Озірковського.

Вітальне слово також виголосили проректор з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка», професор Іван Демидов і декан бакалаврату, професор кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювання Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Леонід Озірковський.

Іван Горбатий у своїй доповіді розповів про становлення й історію кафедри радіотехніки у Львівській політехніці з моменту її заснування в жовтні 1939 року й до сьогодення, описавши, як кафедра переживала виклики впродовж цього часу.

Андрій Бондарєв докладно розповів, як розвинулися практичні дослідження на кафедрі за її 85-річну історію, підкріпивши це презентацією з хронік університету.

Більше ж про історію радіотехнологій в Україні та світі розповів старший викладач кафедри радіоелектронних пристроїв та систем Національного університету «Львівська політехніка» Андрій Кузик, розглянувши, як радіотехніка розвивалась у різні періоди ХХ століття, а також те, як у ці періоди вона еволюціонувала на теренах України.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції