На що слід зважати, обираючи журнал для публікацій: в Університеті відбувся семінар про роль Web of Science

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на семінарі про роль Web of Science

Науковці Львівської політехніки, редактори та відповідальні секретарі наукових видань, а також бібліотекарі слухали поради фахівця з навчання Clarivate Analytics Ірини Тихонкової про роль Web of Science у проведенні ефективних наукових досліджень.

Учасники семінару почули практичні поради щодо роботи з інформаційною платформою Web of Science, її основною колекцію Web of Science Core Collection, особливостями Medline на Web of Science, аналітичними інструментами Journal Citation Report, Essential Science Indicators, референт-менеджером EndNote Online та ідентифікаторами науковця – ResearcherID та Orcid.

Доповідачка розповіла про те, як шукати та оцінювати публікації за своєю темою, бачити й уміти оцінювати критичні моменти власних результатів, вибрати видання для публікації. Звернула увагу на небезпеку хижацьких видань для науковця, а також говорила про необхідність ідентифіковувати автора публікації, коли цитуємо його, і про те, на що слід зважати, цитуючи того чи іншого автора.

Є певні критерії, які роблять видання якісним. На них теж слід зважати, коли вибираємо журнал, у якому хочемо опублікувати свою наукову статтю. Ірина Тихонкова також наголосила на небезпеці бізнес-моделей журналів, на необхідності того, що тематику видання повинні оцінювати інші фахівці, розповіла про два варіанти рецензування статей.

на семінарі про роль Web of Science на семінарі про роль Web of Science на семінарі про роль Web of Science