Як ІоТ презентували абітурієнтам: в Університеті відбувся День відкритих дверей програми «Інтернет речей»

За матеріалами сайту програми «Інтернет речей»
Зеновій Верес

29 квітня у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся День відкритих дверей бакалаврської програми «Інтернет речей». Абітурієнти мали нагоду дізнатися про всі деталі навчання на інноваційній програмі ІоТ і побачити реальні пристрої, створені на базі Інтернету речей.

Зеновій Верес, співзасновник програми ІоТ, к.т.н., асистент кафедри комп’ютеризованих систем автоматики Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки, познайомив майбутніх студентів з особливостями навчання, презентаціями та реалізацією проектів студентів попереднього року навчання. Також наголосив на тому, що з вересня цього року в програми ІоТ з’явиться своя власна лабораторія, яка дасть змогу студентам експериментувати і творити власні «розумні» пристрої.

Співзасновник програми, к.т.н., асистент кафедри комп’ютеризованих систем автоматики Львівської політехніки Володимир Федак розповів про предмети, які викладають у програмі ІоТ, а також про те, як багато уваги тут приділяють розвиткові soft skills.

Про те як, працюють гаджети на основі Інтернету речей, розповіли розробники Senstone. Дизайнер найвідомішого львівського стартапу Віталій Кирилів розказав про дизайн пристрою, його особливості та філософію. Олег Якубів і Павло Іваніщін з ІТ-компанії KindGeek розповіли про їхню розробку «розумна теплиця», якою можна керувати з допомогою смартфону. А Олександр Сухолейстер з компанії Softserve продемонстрував розробку Biolock: це система, яка ідентифікує власника автомобіля за допомогою зчитування пульсу.

Нагадаємо, бакалаврська програма Інтернет речей стартувала в Національному університеті «Львівська політехніка» минулого року. На ній успішно навчаються більше 50 студентів.