Із головної зали: в Університеті відбулося вже друге вересневе засідання Вченої ради Львівської політехніки

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
На Вченій раді

Початок навчального року багатий на засідання Вченої ради – 27 вересня поважний колектив зібрався цього місяця вдруге.

Головною темою став Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Його очільниця Ірина Ключковська доповіла присутнім про стан МІОКу та перспективи його розвитку.

– Інститут невеликий, якщо не сказати малий, порівняно з іншими навчально-науковими інститутами університету. Це десяток осіб, який прекрасно виконує свою роботу – роботу, спрямовану на імідж Львівської політехніки. Я бачу, як вони готують свої заходи, і бачу кількість цих заходів – подякувати справді є за що, – прокоментував доповідь ректор професор Юрій Бобало.

Результатом виступу Ірини Михайлівни стала ухвала Вченої ради про схвалення і підтримку роботи МІОКу, визнання цієї діяльності як важливої частини в реалізуванні гуманітарної політики університету, налагодженні та зміцненні міжнародних зв’язків у галузі освіти, науки й культури, розвитку та підтримки зв’язків зі світовим українством та інше.

Особливою подією стало громадське обговорення наукової роботи «Оптимізація теплофізичних процесів в енергетичному обладнанні електростанцій», представленої Київським політехнічним інститутом імені Ігоря Сікорського та Одеським національним політехнічним університетом. З таким проханням до Львівської політехніки звернувся Комітет з Державної премії України в галузі науки і техніки, оскільки працю університетів-колег пропонують висунути на здобуття премії 2018 року.

Презентувати роботу Вченій раді Львівської політехніки приїхали професор КПІ Євген Письменний та професор ОНПУ Олександр Корольов.

– Актуальність цієї роботи не викликає сумніву, оскільки наша енергетична безпека та енергетична галузь загалом цілком залежать від ефективності роботи наших атомних і теплових станцій, – зрезюмував директор Інституту енергетики та систем керування професор Андрій Лозинський.

Шляхом відкритого голосування Вчена рада проголосувала за подання згаданої наукової роботи на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки, прийнявши відповідну ухвалу.

Не обійшлося й без традиційного нагородження політехніків. Серед особливих відзнак – вручення почесної грамоти й медалі Кабінету міністрів України завідувачеві кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій професору Михайлові Семераку, і нагородження завідувача кафедри гідравліки і сантехніки професора Володимира Чернюка грамотою Львівської політехніки з нагоди 70-річчя.

На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді