Новітні здобутки інформаційних технологій і систем: в Університеті відбулася Міжнародна конференція АІСТ’2017

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)»

На ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)», що відбулася у Львівській політехніці на початку липня, з’їхалися представники провідних університетів України, Словаччини, Німеччини, Туреччини, Кореї.

Конференція, на якій науковці обговорили сучасні здобутки в галузі інформаційних і комунікаційних технологій, працювала в кількох напрямах – інтернет речей, хмарні мережі й комунікації, мережі мобільного зв’язку, оптичний транспорт та мережі доступу, програмно-конфігуровані мережі й віртуалізація мережних функцій. Відбулося 16 секційних засідань і два пленарних, які модерували знані науковці – професор Дрезденського технічного університету (Німеччина) Андрій Лунтовський і фахівець у галузі безпровідних телекомунікацій та інформаційних систем, професор Корейського університету (м. Седжонг, Корея) Мінхо Джо. Отож, науковців різних країн і поколінь об’єднали найновіші дослідження в галузі інформаційних технологій та систем, принципів побудови цих систем, надання інформаційних сервісів операторами та провайдерами інформаційних технологій. До конференції охоче долучилися представники компаній SoftServe, Lohika, «Укртелеком».

Як розповів завідувач кафедри телекомунікацій ІТРЕ професор Михайло Климаш, було подано 83 статті, однак система EasyChair, яка забезпечила відбір праць на основі незалежних рецензій, без втручання організаторів конференції, допустила до участі та публікації лише 66. Позаяк двоє учасників не приїхало, то на конференції прозвучало 64 доповіді. Як запевнив один із учасників, доцент університету Кошице (Словаччина) Юрій Ґазда, який уперше взяв участь у конференції АІСТ’2017, він усе робитиме для того, щоб у майбутньому конференція зростала, щоб на наступній було більше учасників із його країни.

Унаслідок цієї конференції має з’явитися спільний проект у рамках програми «Еразмус» між Львівською політехнікою, Університетом Кошице та Дрезденським технічним університетом. Він стосуватиметься побудови мобільних систем 4G і 5G. У найближчій перспективі до співпраці долучиться Університет Караманоглу Мехметбей (Туреччина), Харківський національний університет радіоелектроніки, Одеська академія зв’язку, Київський національний університет ім. Т. Шевченка.

на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій 2017 (АІСТ’2017)»