В Університеті триває проект «Україна – Норвегія» із соціальної адаптації звільнених у запас військовослужбовців

Прес-служба Львівської політехніки
на засіданні

В Інституті адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки відбулося засідання з нагоди старту наступного етапу курсів професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців Збройних сил України та членів їхніх сімей, а також воїнів АТО за проектом «Україна – Норвегія». Як відомо, ним опікується Міжнародний фонд соціальної адаптації (МФСА).

Нагадаємо, нещодавно відбулося підписання угоди між Міжнародним фондом соціальної адаптації та Львівською політехнікою щодо подальшої реалізації зазначеного проекту, яка покликана надати додаткові стимули цій співпраці. Відтак Університет перенавчатиме новітніх курсантів не лише у Львові, але й у своєму навчально-консультативному центрі у Володимир-Волинському (Волинська область).

На засідання, у якому взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Олег Давидчак, директор Інституту адміністрування та післядипломної освіти Віктор Яськов, очільниця управління департаменту соціального обслуговування та захисту населення Львівської облдержадміністрації Тетяна Медвідь, член правління МФСА і доцент кафедри соціології та соціальної роботи Університету Тетяна Шаповалова, заступник директора Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Юрій Руденко і голова громадської організації «Нове суспільство України» Сергій Дворянінов,  – відбувся зацікавлений діалог як із випускниками курсів, так і з новими слухачами.

Як наголосила декан післядипломної освіти Інституту адміністрування та післядипломної освіти Мар’яна Захарчук, перекваліфікацією звільнених у запас військовослужбовців та членів їхніх родин за цим проектом Львівська політехніка займається з 2014 року. За цей період перепідготовку на цивільні спеціальності пройшли майже 350 слухачів. До речі, з приємністю слід відзначити той факт, що цьогоріч до викладацької команди долучилась Галина Дерев’янко, педагог-куратор, психолог і психотерапевт, яка позаторік пройшла курси «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей» в Університеті. Варто сподіваюсь, що підписана угода між МФСА та Львівською політехнікою дасть змогу збільшити набір цієї категорії слухачів курсів не лише кількісно, але й якісно.

на засіданні на засіданні на засіданні на засіданні на засіданні на засіданні на засіданні на засіданні