В Університеті провели координаційний захід зі стейкголдерами, які допомагають ВПО, що проживають у корпусах Політехніки

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

23 січня в головному корпусі Львівської політехніки вперше відбувся координаційний захід за участі таких гуманітарних організацій, як PIN, CORE, DRC, WCK, NRC (департамент UDOC, ICLA SHELTER), IOM, щодо налагодження співпраці з адміністрацією університету для поліпшення умов проживання внутрішніх переселенців у корпусах Політехніки.

Організатором заходу виступила неурядова норвезька гуманітарна організація NORWEGIAN REFUGEE COUNCIL.

– Ми зібрали цей захід, щоб усі, хто допомагає внутрішнім переселенцям, що проживають у Політехніці, мали чітке розуміння, хто за що відповідає, які проблеми виникають і як їх розв’язати, – пояснив представник NORWEGIAN REFUGEE COUNCIL Ярослав Матяш.

Проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Львівської політехніки Роман Корж подякував від імені університету всім організаціям, які допомагають з налагодженням побуту переселенців, що проживають у корпусах Політехніки.

– Дуже велике дякую та шана всім вам. Коли Політехніка почала це робити, ми не мали нічого. Був лише порожній спортзал. Не було ні людей, ні харчування, ні матраців. Дякую вам, що показали згуртованість і допомогли все організувати. Це завдяки вам, без вас не зробили б цього. За цей час через Політехніку пройшло вже понад шість тисяч осіб, які отримали все необхідне як вимушені внутрішні переселенці, – сказав Роман Корж.

Нагадаємо, нещодавно Посол США в Україні відвідала Центр ВПО у Львівській політехніці та поспілкувалася з внутрішніми переселенцями.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу