Посол США в Україні відвідала Центр ВПО у Львівській політехніці та поспілкувалася з внутрішніми переселенцями

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з відвідин

Під час свого першого офіційного візиту на Львівщину Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Енн Брінк відвідала 21-й та 22-й корпуси Львівської політехніки, де з початку повномасштабної війни проживають внутрішні переселенці.

Разом з амбасадором США до Політехніки також завітали представники Міжнародної організації з міграції, які допомагають у створенні якісних умов життя для внутрішніх переселенців. Зокрема, Львівська філія МОМ провадила ремонт у душових кімнатах, облаштувала пандус для людей з особливими потребами, надала пральні машинки та інші важливі речі для роботи Центру внутрішньо переміщених осіб.

Учасники делегації поспілкувалися з людьми, які проживають у 21-му та 22-му корпусах Львівської політехніки, і на власні очі побачили життя у вимушеному прихистку українців, яким довелося тікати від жахіть війни, що принесла РФ збройним вторгненням в Україну. Про роботу Центру ВПО розповів його керівник Микола Брич. Зокрема, на сьогодні тут проживає близько 350 осіб, а загальна кількість внутрішніх переселенців, яким надано допомогу в Центрі, – 6500 осіб.

– Ми приймаємо людей з усіх куточків України, де тривають активні бойові дії. На цей момент до нас прибуває від 20 до 60 осіб щодня, – зауважив Микола Брич.

Проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Національного університету «Львівська політехніка» Наталія Чухрай, яка супроводжувала делегацію, додала, що реєстрацію біженців у Центрі провадять волонтери, студенти університету, які активно допомагають внутрішнім переселенцям. Також Наталія Чухрай від імені університету запросила Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні відвідати головний корпус Львівської політехніки.

На згадку про відвідини Центру амбасадору США Бріджит Енн Брінк подарували прапор України з підписами волонтерів та дітей, які проживають у корпусах Львівської політехніки.

Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин