В Університеті на міжнародній конференції підвели підсумки роботи в рамках проекту TEMPUS MMATENG

Прес-служба Львівської політехніки
на конференції TEMPUS MMATENG

Днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася Міжнародна конференція TEMPUS MMATENG на тему «Модернізація навчальних планів дворівневої програми підготовки (бакалаври/магістри) з інженерного матеріалознавства на основі компетентного підходу та найкращого досвіду впровадження положень Болонського процесу». Присвячена вона була 200-річчю від часу заснування Львівської політехніки.

Вступним словом конференцію відкрив координатор міжнародного проекту з Католицького університету міста Льовен (Бельгія) Пітер Аррас. Він наголосив, що основним пріоритетом цього проекту є реформування навчальних планів і програм. Тому спільні зустрічі з партнерами дадуть змогу проаналізувати сучасний стан навчальних планів бакалаврів і магістрів з інженерного матеріалознавства та оновити наявні.

Присутніх привітав перший проректор Львівської політехніки професор Володимир Павлиш, який ознайомив гостей з історією Університету й розповів про його структуру. Він також нагадав, що цьогоріч Львівська політехніка, яка є найстарішим і найбільшим вищим технічним навчальним закладом України і Східної Європи, відзначає своє 200-річчя.

Наукове зібрання, участь у якому взяли науковці та педагоги з Бельгії, Німеччини, Польщі, Ізраїлю, Франції, а також освітньо-наукових установ та організацій Львівщини, відбувалося з ініціативи кафедри прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів Львівської політехніки і представників проекту TEMPUS MMATENG.

Як розповідає завідувач кафедри професор Зоя Дурягіна, співпраця Університету в рамках цього проекту триває вже три роки. Як результат створена й плідно працює лабораторія MESO. Використовуючи результати європейського проекту ТЕМРUS MMATENG, тут проводять численні наукові дослідження та ведутья підготовку конкурентоздатних фахівців у галузі матеріалознавства.

У рамках другого етапу конференції її учасники взяли участь у майстер-класах на теми «Корозія», «Нержавіючі сталі», «Спеціальні навички для інженерів», «Надсучасні зміцнюючі технології обробки матеріалів», «Основи знань про біокомпозити та біологічні матеріали», «Механізм твердіння металів та сплавів», «Анізотропія в металах», «CREO – віртуальне прогнозування», «Вибір матеріалів», «Введення у бізнес-план – корисні інструменти для підтримки маркетингового аналізу».

на конференції TEMPUS MMATENG на конференції TEMPUS MMATENG на конференції TEMPUS MMATENG на конференції TEMPUS MMATENG