У Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки розпочинається Міжнародний тиждень відкритого доступу

НТБ Львівської політехніки
Міжнародний тиждень відкритого доступу

23 жовтня 2017 року в Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» розпочинається Міжнародний тиждень відкритого доступу.

Відкритий доступ (англ. Open access (OA) – це безкоштовний, швидкий, постійний, повнотекстовий доступ у режимі реального часу до наукових та навчальних матеріалів, реалізований для будь-якого користувача у глобальній інформаційній мережі. Сприяє поширенню результатів досліджень та підвищенню рівня їхнього використання, залученню інвестицій у дослідження, розвитку науки, освіти та суспільства загалом.

Відзначення Міжнародного тижня відкритого доступу ініційовано Коаліцією наукових видавництв та академічних ресурсів за підтримки її прибічників у студентській спільноті у 2008 році. Цьогоріч усі українські бібліотеки об’єднають зусилля для відзначення Тижня, щоб внесок України у поширення ідей відкритого доступу став помітний для міжнародної спільноти і допоміг усім разом досягти високих результатів.

Події Міжнародного тижня відкритого доступу у Львівській політехніці відбуватимуться у Студентській бібліотеці Університету (вул. Митрополита Андрея, 3) та Науково-технічній бібліотеці (вул. Професорська, 1).

Програма заходів